Επί 37 λεπτά η Σερβία έδειχνε έτοιμη να νικήσει τις ΗΠΑ και να προκριθεί στον τελικό του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο τελευταίο 3λεπτο όμως οι Αμερικάνοι έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν με 95-91 και έκλεισαν ραντεβού με τη Γαλλία για το χρυσό μετάλλιο.

Από την αρχή του αγώνα οι Σέρβοι έδειχναν και ήταν πιο ομάδα, με τον Γιόκιτς να δημιουργεί, τους Μπογκντάνοβιτς – Αβράμοβιτς να σκοράρουν και το σκορ να είναι στο 31-23 υπέρ τους στο τέλος της πρώτης περιόδου. Προβάδισμα που αυξήθηκε στη δεύτερη, παρά το γεγονός ότι ο Κάρι… πυροβολούσε από την άλλη πλευρά.

Ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πέτυχε 17 πόντους μέσα σε ένα 5λεπτο με 5/7 τρίποντα, ο Γιόκιτς όμως είχε αρχίσει και να σκοράρει πλέον και έτσι η Σερβία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +11 (54-43). Το παιχνίδι πήγαινε ακριβώς όπως ήθελε η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, η οποία με μεγάλα σουτ του Μίσιτς κατάφερε να πάει και στο +15, πριν μειώσουν σε 76-63 οι ΗΠΑ με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο χρόνος, πλέον, είχε αρχίσει να πιέζει τους Αμερικάνους, με τους Σέρβους, από την άλλη πλευρά, να αρχίζουν να βγάζουν κούραση από την υπερπροσπάθεια ως εκείνο το σημείο. Έτσι, η διαφορά σταδιακά μειωνόταν από τους Ντουράντ και Μπούκερ, για να έρθει τελικά η προσπέραση στο τελευταίο 3λεπτο (87-86) με τρίποντο του Κάρι.

Αυτός και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν που καθάρισαν στο τέλος για τις ΗΠΑ που πήραν τη νίκη με 95-91 και θα αντιμετωπίσουν τη γηπεδούχο Γαλλία στον μεγάλο τελικό για το χρυσό μετάλλιο.

Τα δεκάλεπτα: 23-31, 43-54, 63-76, 95-91