Υλικά

  • 300 γραμμάρια σπαγγέτι
  • ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
  • 1 κούπα ρεγκάτο
  • 200 γραμμάρια αρακάς
  • 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
  • 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνετε το μπέικον ψιλοκομμένο και τον αρακά.
  3. Αφήνετε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν. Ανακατεύετε, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε.
  4. Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτετε τα ζυμαρικά τα οποία έχετε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.