Η αγορά του καφέ στην Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, με το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζουν καφέ απ’ έξω να αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου το 80% των Ελλήνων πίνει καφέ καθημερινά, με σημαντικό ποσοστό να προτιμά την κατανάλωσή του εκτός σπιτιού. Σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά, η ποιότητα του καφέ παίζει καθοριστικό ρόλο, με τους επαγγελματίες να αναζητούν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία των πελατών τους και θα τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο κατάστημα καφέ, αναζητώντας πάντα την ίδια υψηλή ποιότητα.

Πώς μια smart μηχανή καφέ κάνει όλη την επιχείρηση smart

Την απάντηση έρχεται να δώσει η τεχνολογία Internet of Things (IoT). Η καινοτόμος λύση της BibeCoffee αναδεικνύεται απαραίτητη για τους επαγγελματίες του καφέ, καθώς ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μηχανές καφέ. Το πώς θα το δείτε δια ζώσης στο Athens Coffee Festival 2024, όπου η BibeCoffee θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να γνωρίσουν από κοντά πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Internet of Things (IoT), ώστε να μετατρέψουν μία επαγγελματική μηχανή καφέ (barista ή super αυτόματη) σε μία προηγμένη, smart συσκευή.

Γιατί όμως κάποιος ιδιοκτήτης καφέ να επιλέξει την BibeCoffee και να την επισκεφθεί στο Athens Coffee Festival;

Η BibeCoffee παρέχει στους επαγγελματίες του χώρου του καφέ τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την απόδοση των μηχανών καφέ τους, την καθημερινή συντήρησή τους, την ποιότητα του καφέ που σερβίρουν, αλλά και τις καταναλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα της επιχείρησής τους από το κινητό ή το tablet τους, χωρίς να είναι φυσικά παρόντες στο χώρο. Με τέτοιες δυνατότητες, η λύση της BibeCoffee δεν αποτελεί απλώς ένα επιπλέον εργαλείο, αλλά μια απαραίτητη και προσιτή επένδυση για όποιον επιθυμεί να εξελίξει την επιχείρησή του και να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Ενσωματώνοντας τη λύση της BibeCoffee στις μηχανές καφέ, εξασφαλίζεται όχι μόνο η εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και η αύξηση ικανοποίησης των πελατών, καθώς επιτυγχάνεται υψηλή ποιότητα καφέ σε κάθε κούπα.

Τα πολύτιμα δεδομένα που προσφέρει στους επαγγελματίες του καφέ η καινοτομία της BibeCoffee

Χάρη στις έξυπνες λειτουργίες  της, η πλατφόρμα παρακολουθεί τη χρήση των μηχανών σε πραγματικό χρόνο, καταγράφει και αναλύει χρήσιμα δεδομένα για την κατανάλωση καφέ και την ποιότητα του κάθε ροφήματος και δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κάνει τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις για να εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα καφέ σε κάθε κούπα και να δει τα έσοδά του να αυξάνονται. Ακόμη, πολλά τεχνικά δεδομένα που συνήθως αγνοούνται και σχετίζονται με τη συντήρηση της μηχανής, όπως η θερμοκρασία ή  η διαρροή νερού, καταγράφονται και αναλύονται, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να προβεί εγκαίρως  στις απαραίτητες ενέργειες μειώνοντας τα κόστη συντήρησης και αποφεύγοντας έκτακτα έξοδα λόγω βλάβης της μηχανής.

Με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τις μηχανές καφέ που αποστέλλονται στο cloud, οι επιχειρηματίες μπορούν να διαχειρίζονται απομακρυσμένα την ποιότητα του καφέ και τη λειτουργία των καταστημάτων τους, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής. 

Εβδομαδιαία reports βοηθούν στη λήψη αποφάσεων που μειώνουν λειτουργικά έξοδα και εξασφαλίζουν σταθερή απόδοση. Είτε πρόκειται για μεγάλες αλυσίδες ή για μικρά συνοικιακά καφέ, η πλατφόρμα της BibeCoffee συμβάλλει στη διατήρηση της ποιότητας και της φήμης των προϊόντων τους.

BibeCoffee. Ένα smart οικοσύστημα για όλο τον εξοπλισμό σας. Τώρα και με νέα λύση για τον μύλο.

Η ‘smart’ λύση της BibeCoffee δεν σταματά στη μηχανή του καφέ. Καθώς πέρα από την παρακολούθηση της χρήσης του φίλτρου νερού και της αυτόματης ενημέρωσης για την έγκαιρη αντικατάστασή του ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα νερού, σύντομα αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην αγορά και η νέα λύση της για τους μύλους.

Με τη νέα πρωτοποριακή λύση της BibeCoffee για τους μύλους, ο επιχειρηματίας θα μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως και ανά πάσα στιγμή:

  • Πόσες δόσεις έχει κόψει ανά ποικιλία
  • Τις ώρες λειτουργίας του μύλου
  • Την κατάσταση συντήρησης του μύλου και πότε πρέπει να αντικατασταθούν τα μαχαίρια

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του καφέ θα μπορεί να προβεί σε στοχευμένες ενέργειες βάσει των δεδομένων που θα έχει όχι μόνο όσο αφορά τη συντήρηση του μύλου αλλά και σχετικά με τις προμήθειες ανά ποικιλία καφέ.

+++BibeCoffee. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά στα χέρια του ιδιοκτήτη καφέ.

Η BibeCoffee δεν είναι απλώς μια τεχνολογική λύση για τους επαγγελματίες του καφέ. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους επιδιώκουν να καινοτομούν, να βελτιώνουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους και να προσφέρουν άριστη ποιότητα στον καταναλωτή. Σε μια ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή του καφέ, η υιοθέτηση τέτοιων «έξυπνων» λύσεων γίνεται αναπόφευκτη.

Η BibeCoffee στο Athens Coffee Festival

Αν είσαι ιδιοκτήτης καφέ, έλα και συνάντησε τους experts της ομάδας της BibeCoffee, στο Athens Coffee Festival (28-30 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόλπολη, περίπτερο νο.63) και  δες από κοντά τη smart λύση που προσφέρει για τις επαγγελματικές μηχανές καφέ. Επιπλέον, στην Τεχνόπολη, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επισήμως η λύση για τους μύλους καφέ και θα μπορείς να είσαι από τους πρώτους που θα την αποκτήσουν με αποκλειστική, προνομιακή έκπτωση!

Μείνετε συντονισμένοι στα νέα & τις εξελίξεις της BibeCoffee εδώ και ανακαλύψτε περισσότερα για τη λύση της BibeCoffee.