Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο σολομό, κομμένο σε τρία κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 κ. γλ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια (κατά προτίμηση Αιγίνης)
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ξεπλύνετε τα φιλέτα, στεγνώστε τα και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Μόλις τα υγρά ενωθούν καλά, προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε το μείγμα φιστικιών σε κάθε φιλέτο και πατήστε το καλά.
- Ψήστε τα φιλέτα για 18- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αφαιρέστε το σολομό από το φούρνο και αφήστε τον να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν τον σερβίρετε.
- Σερβίρετε με μερικές φέτες λεμονιού και απολαύστε.