Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο σολομό, κομμένο σε τρία κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια (κατά προτίμηση Αιγίνης)
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ξεπλύνετε τα φιλέτα, στεγνώστε τα και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Μόλις τα υγρά ενωθούν καλά, προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε καλά.
  4. Απλώστε το μείγμα φιστικιών σε κάθε φιλέτο και πατήστε το καλά.
  5. Ψήστε τα φιλέτα για 18- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  6. Αφαιρέστε το σολομό από το φούρνο και αφήστε τον να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν τον σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε με μερικές φέτες λεμονιού και απολαύστε.