Υλικά
- 1/2 κιλό ντοματίνια
- 120 γρ. μοτσαρέλα
- 1 ρολό σφολιάτας
- 1 μικρό βάζο πάστα ελιάς
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρόκο αυγού
- Κουκουνάρι
- Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για διακόσμηση.
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ξετυλίξτε το ρολό της σφολιάτας.
- Τρυπήστε τη βάση της σφολιάτας και αλείψτε τις άκρες της με κρόκο αυγού. Ψήστε στο φούρνο μέχρι η ζύμη να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά). Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.
- Παράλληλα, πλύνετε καλά τα ντοματίνια και κόψτε στη μέση.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα ντοματίνια, ανακατεύοντάς τα απαλά ώστε να ψηθούν ελαφρώς αλλά χωρίς να σκάσει η φλούδα τους. Αλατοπιπερώστε.
- Απλώστε στην ψημένη ζύμη μια λεπτή στρώση από την πάστα ελιάς και τοποθετήστε από πάνω τα μαγειρεμένα ντοματίνια.
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρές μπουκιές και προσθέστε τη στα κενά.
- Πασπαλίστε με κουκουνάρια και ζάχαρη και καραμελώστε για 5 λεπτά στο γκριλ.
- Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.