Υλικά

  • 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 120 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 ρολό σφολιάτας
  • 1 μικρό βάζο πάστα ελιάς
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αυγού
  • Κουκουνάρι
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για διακόσμηση.

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ξετυλίξτε το ρολό της σφολιάτας.
  3. Τρυπήστε τη βάση της σφολιάτας και αλείψτε τις άκρες της με κρόκο αυγού. Ψήστε στο φούρνο μέχρι η ζύμη να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά). Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.
  4. Παράλληλα, πλύνετε καλά τα ντοματίνια και κόψτε στη μέση.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα ντοματίνια, ανακατεύοντάς τα απαλά ώστε να ψηθούν ελαφρώς αλλά χωρίς να σκάσει η φλούδα τους. Αλατοπιπερώστε.
  6. Απλώστε στην ψημένη ζύμη μια λεπτή στρώση από την πάστα ελιάς και τοποθετήστε από πάνω τα μαγειρεμένα ντοματίνια.
  7. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρές μπουκιές και προσθέστε τη στα κενά.
  8. Πασπαλίστε με κουκουνάρια και ζάχαρη και καραμελώστε για 5 λεπτά στο γκριλ.
  9. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.