Υλικά

  • 10 λεμόνια
  • 1 μπουκάλι (750ml) βότκα
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρέστε τη φλούδα από τα λεμόνια.
  2. Τοποθετήστε τις φλούδες σε μια μεγάλη κανάτα και ρίξτε από πάνω τη βότκα. Καλύψτε την κανάτα με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου για 4 έως 7 ημέρες.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε το να σιγοβράσει, για να διαλυθεί η ζάχαρη. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  4. Ρίξτε το νερό με τη ζάχαρη στην κανάτα με τα λεμόνια και ανακατέψτε.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο με λεπτό πλέγμα, σουρώστε τις φλούδες των λεμονιών από το υγρό. Τοποθετήστε ένα χωνί στο λαιμό ενός μπουκαλιού και μεταφέρετε το λιμοντσέλο.
  6. Βάλτε στο ψυγείο ή την κατάψυξη να κρυώσει πριν το σερβίρετε.