Μία σαλάτα που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά, φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από πεντανόστιμη! Η συγκεκριμένη σαλάτα μάλιστα, μαζί με λίγο επιπλέον υδατάνθρακα -όπως μία φέτα ψωμί, λίγο παξιμάδι ή πλιγούρι, κουσκούς, ρύζι, κινόα- μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα κυρίως γεύμα.
Υλικά (2 μερίδες)
- 1 συσκευασία (500 γρ.) μανιτάρια της επιλογής σας (εγώ βάζω champinion)
- 2 καρότα, κομμένα ζουλιέν
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
- φρέσκια ωμή σαλάτα της επιλογής σας
- 2 κ.σ. κολοκυθοσπορο
- 2 κ.σ. ηλιόσπορο
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, θυμάρι
Για τη σως
- 1 κ.σ. λάδι
- χυμό από ½ φρέσκο πορτοκάλι
- μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια, μαζί με τα καρότα, την πιπεριά και τα καρυκεύματα, για 7-10’.
- Βήμα 2: Σε ένα πιάτο, βάζουμε τη σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω τα μαγειρεμένα λαχανικά, τον κολοκυθόσπορο και τον ηλιόσπορο.
- Βήμα 3: Σε ένα μικρό σέικερ, χτυπάμε καλά τα υλικά για τη σως.
- Βήμα 4: Περιχύνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα, προσθέτουμε το φρέσκο πορτοκάλι και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 198 kcal
- Υδατάνθρακες: 7,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 19,8 γρ.
- Λιπαρά: 2,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI