Μία σαλάτα που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά, φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από πεντανόστιμη! Η συγκεκριμένη σαλάτα μάλιστα, μαζί με λίγο επιπλέον υδατάνθρακα -όπως μία φέτα ψωμί, λίγο παξιμάδι ή πλιγούρι, κουσκούς, ρύζι, κινόα- μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα κυρίως γεύμα.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 συσκευασία (500 γρ.) μανιτάρια της επιλογής σας (εγώ βάζω champinion)
  • 2 καρότα, κομμένα ζουλιέν
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη ζουλιέν
  • φρέσκια ωμή σαλάτα της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. κολοκυθοσπορο
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, θυμάρι

Για τη σως

  • 1 κ.σ. λάδι
  • χυμό από ½ φρέσκο πορτοκάλι
  • μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια, μαζί με τα καρότα, την πιπεριά και τα καρυκεύματα, για 7-10’.
  • Βήμα 2: Σε ένα πιάτο, βάζουμε τη σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω τα μαγειρεμένα λαχανικά, τον κολοκυθόσπορο και τον ηλιόσπορο.
  • Βήμα 3: Σε ένα μικρό σέικερ, χτυπάμε καλά τα υλικά για τη σως.
  • Βήμα 4: Περιχύνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα, προσθέτουμε το φρέσκο πορτοκάλι και απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 198 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7,3 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 19,8 γρ.
  • Λιπαρά: 2,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI