Οι χοροί καλά κρατούν

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Λέτε στο ΠΑΣΟΚ να κολλήσουν ΣΥΡΙΖΑ; Εκεί που λέγαμε όλοι για την ήρεμη προεκλογική περίοδο και το πολιτισμένο επίπεδο των υποψηφίων προέδρων δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και στον απόηχο του ντιμπέιτ έγινε χαμός μεταξύ του Χάρη Δούκα που κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για επιθέσεις υποστηρικτών του εναντίον του. Μύλος. Μπήκαν στον χορό όλοι μετά οι υποψήφιοι σχεδόν και το ωραίο το είπε η Άννα Διαμαντοπούλου: «Σύντροφοι, προσοχή μην κολλήσετε ΣΥΡΙΖΑ». Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν πιο ήρεμο το κλίμα. Για πάμε…

Νέα παρέμβαση των γαλάζιων

Πήγα στο καφενείο της Βουλής χθες και είδα πολλούς, γεγονός που με βοήθησε να έχω μια καθαρή εικόνα για πολλά. Θα ξεκινήσω με όσα συμβαίνουν στην Κ.Ο. της ΝΔ. Η στήλη σάς ενημέρωσε για τη νέα παρέμβαση των βουλευτών της ΝΔ. Όπως μου εξήγησαν ορισμένοι από την ομάδα των 11 που κατέθεσαν την πρώτη ερώτηση, έρχονται τουλάχιστον τρεις ερωτήσεις τον επόμενο μήνα.

Οι συναντήσεις με τον Άδωνι

Σας αποκάλυψα προ ημερών το δείπνο του Αδωνι Γεωργιάδη σε βουλευτές της ΝΔ που είναι και μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ρώτησα και έμαθα πως ο υπουργός Υγείας θα κάνει μια συνάντηση ή στη Βουλή ή στο υπουργείο με βουλευτές της ΝΔ, για να τους ενημερώσει για θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Η ώρα του Μητσοτάκη

Αυτές οι συναντήσεις των υπουργών με υπουργούς, όπως π.χ. έγινε και προ ημερών με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, είναι το ζέσταμα για τις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν σε περίπου μία εβδομάδα με δέκα μέρες μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και των βουλευτών. Οι συναντήσεις θα είναι ανά περιφέρεια, ώστε να γίνεται μια ανοικτή και ελεύθερη συζήτηση και να υπάρχει χρόνος να ειπωθούν πολλά.

Δεν έχουμε με ποιον να μιλάμε

Οι βουλευτές της ΝΔ, αυτό το άκουσα χθες στη Βουλή, παραπονιούνται ότι δεν έχουν κάποιο σύνδεσμο στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο Κοινοβούλιο για να μιλάνε. Παλαιά αυτή τη δουλειά την έκανε ο Γρηγόρης Δημητριάδης και κάποια στιγμή η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά τους τελευταίους μήνες, και κυρίως προ των ευρωεκλογών, δεν υπήρχε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου. Και αυτό λένε πρέπει να λυθεί.

Συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ

Το ντιμπέιτ φάνηκε πως επέδρασε καταλυτικά για να χαλάσουν για τα καλά οι σχέσεις των υποψηφίων προέδρων. Η επίθεση χθες του Χάρη Δούκα κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και η ένταση που προκλήθηκε άναψε τα αίματα. Έδειξε ότι οι τελευταίες 10 μέρες θα είναι άκρως πολεμικές και αυτό άρχισε να προβληματίζει πολλούς. Πάντως μου είπαν ότι δεν θα επηρεάσει τη συμμετοχή, που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει ή και θα ξεπεράσει και τις 300.000.

Το sms της Διαμαντοπούλου

Μαθαίνω πως είναι έξω φρενών η Άννα Διαμαντοπούλου με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγήκε σε εκπομπή και είπε ότι «η κυρία Διαμαντοπούλου θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας». Έστειλε και μήνυμα για να ανακαλέσει έμαθα τα λεγόμενά του το στέλεχος. Και δεν καταλαβαίνω από πού και ως πού ένας υποψήφιος εγκαλεί κάποιον για την άποψή του. Η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν απούσα 12 χρόνια από το ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι απλά 12 χρόνια. Είναι τα πιο δύσκολα χρόνια με επιθέσεις, απαξίωση, ύβρεις προς τα στελέχη και τον απλό κόσμο που κράτησε όρθια την παράταξη.

Ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ

Και εν αντιθέσει με το ΠΑΣΟΚ που άρχισαν να σφάζονται, στην Κουμουνδούρου που κατέβηκα το απόγευμα ήταν ήρεμο το κλίμα μετά από καιρό. Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε για να προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή του επόμενου Σαββάτου, η οποία και θα σημάνει την έναρξη του προσυνεδριακου διαλόγου ενόψει του συνεδρίου στις 1-3 Νοεμβρίου.

Το πόθεν έσχες του Πολάκη

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου. Ο Π. Πολάκης το έκανε πιο επίσημα και θεσμικά, πηγαίνοντας στην Κουμουνδούρου και καταθέτοντας επίσημα τη δήλωση υποψηφιότητας με 32 υπογραφές.

Παππάς με Πολάκη

Μια εκ των 32 υπογραφών είναι του Νίκου Παππά, όχι του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ευρωβουλευτή. Ο Π. Πολάκης με τον γνωστό μπασκετμπολίστα έχει στενή σχέση εδώ και καιρό και μάλιστα στην τελευταία Κ.Ε. τα έλεγαν επί πολλή ώρα και έδειχναν πως έχουν συμφωνία σε πολλά θέματα.

Το βίντεο Φάμελλου

Αντίθετα ο Σωκράτης Φάμελλος θέλησε να δηλώσει την υποψηφιότητά του με ένα βίντεο και μετά θα καταθέσει τις υπογραφές και το πόθεν έσχες. Το βίντεο είχε αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά το ενδιαφέρον είναι εάν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό. Απ’ όσο ξέρω υπήρξε επικοινωνία πριν από τον θερμό εναγκαλισμό τους στο Γκάζι προ ημερών κατά τη βράβευση του Τσίπρα.

Υπουργός ίσως. Πρόεδρος με τίποτα.

Μετά την ανακοίνωση του Φάμελλου πήρα να μάθω πώς είδαν τα κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποψηφιότητά του. Οι περισσότεροι είχαν να μου πουν τα καλύτερα για το κοινοβουλευτικό του έργο ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ενημερωμενος και καταρτισμένος αλλά ως εκεί. Υπουργός ίσως. Πρόεδρος με τίποτα. Δεν «πουλάει» επικοινωνιακά. Είναι ένας «φλατ» πολιτικός – δεν κρύβεται, δεν αλλάζει. Αυτά τα λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι εγώ, αν και συμφωνώ με τα λεγόμενά τους. Βέβαια αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και στους «87» τους νοιάζει να μην τους πάρει το κόμμα ο Κασσελάκης και τα αλλάξει όλα. Αποζητούν ένα είδος νηνεμίας μέχρι να δουν τι θα κάνουν με το απέναντι μαγαζί που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω ότι αυτοί που προέρχονται από το ΚΚΕ Εσωτερικού φοβούνται ότι με μία εκλογή του Κασσελάκη θα χαθούν μέχρι και τα αρχεία. Άρα το ζητούμενο δεν είναι γι’ αυτούς να πάει το κόμμα μπροστά ο Σωκράτης Φάμμελος, αλλά να μην κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ορθόν. Γιατί ο πρώην πρόεδρος της ΚΟ δεν μπορεί να το πάει μπροστά.

Στην εξίσωση μπαίνει ο Τσίπρας

Και εδώ έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μπορεί να τον στηρίζει με στελέχη που έχει βάλει δίπλα του, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν τον πιστεύει πολιτικά. Στην εξίσωση μπαίνει, τον τελευταίο καιρό, η πρόταση-έκπληξη που ακούγεται σε διάφορα πηγαδάκια. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί τελικά, αλλά προχθές σε κεντρικό μπαρ των Αθηνών με ρωτούσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αν θα κατέβει ο Αλέξης Τσίπρας. Της είπα με σιγουριά ότι το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν θα κατέβει τελικά ο Απόστολος Γκλέτσος, γιατί δεν πρόκειται να μαζέψει 30 υπογραφές.

Οι κινήσεις του Κασσελάκη

Νομίζω όμως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παίζει με τα νεύρα πολλών. Ενώ ήταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, έμεινε στο «Είμαι εδώ» και πέραν τουτού ουδέν. Βέβαια χθες εμφανίστηκε στην Αρκαδία, όπου πήγε για να στηρίξει τον αγώνα κατοίκων και περιφερειακών συμβούλων κατά των ανεμογεννητριών. Ρώτησα έναν πολύ έμπιστο άνθρωπο τι γίνεται και μου είπε ότι το πιθανότερο είναι εντός του Σαββατοκύριακου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Οι καμπάνιες των υποψηφίων

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα κεντρικά, θα διευκολύνει τους υποψηφίους για την προεκλογική τους καμπάνια. Αρμόδιοι θα είναι οι ίδιοι με τον υπεύθυνο που θα ορίσουν και το κόμμα θα τους βοηθήσει, δίνοντας πρόσβαση σε λίστες δημοσιογράφων, ενώ το γραφείο Τύπου δεν θα εμπλακεί σε ανακοινώσεις κ.λπ.

Αμέτοχη η Σβίγκου

Και επειδή αναφέρθηκα στο κόμμα, να σας ενημερώσω ότι η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, δεν θα πρόκειται να πάρει καμιά θέση απέναντι στις υποψηφιότητες, όπως άλλωστε έκανε και στις προηγούμενες εκλογές.

«Το σύνδρομο του λαφαζανισμού»

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τους κυνηγά «το σύνδρομο του λαφαζανισμού» – κάποιος να αποχωρεί κάθε οκτώ μήνες μου είπε ο συνομιλητής μου στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου. Και θα έλεγα ότι δεν έχει άδικο. Το μαρτύριο της σταγόνας συμβαίνει με τις αποχωρήσεις στελεχών στο κόμμα τους. Και το λέω αυτό γιατί, αν βγει ο Κασσελάκης, προβλέπω πολλές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα το λένε ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάτι άλλο. Βουλευτής φίλα προσκείμενος στον Κασσελάκη μου είπε ότι με τον Κασσελάκη είναι 12 με 13 βουλευτές. Οι υπόλοιποι απέναντι. Και αν χάσουν οι «87», κάποιοι θα αποχωρήσουν.

Το ακραίο σενάριο για τη Νέα Αριστερά

Αν υπάρξει μπαράζ αποχωρήσεων, μπορεί η Νέα Αριστερά να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση; Ακούγεται τρελό. Ακραίο. Αλλά ως σενάριο, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι υπαρκτό. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 35 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 31 και η Νέα Αριστερά 11 (όσους και η Ελληνική Λύση) βρισκόμενη στη μέση της κοινοβουλευτικής δύναμης από τους συνολικά 9 πολιτικούς φορείς (έπονται πιο κάτω Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες). Εάν λοιπόν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί και πάλι ο Κασσελάκης, είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντί του θα αποχωρήσουν – κάποιοι το έχουν δηλώσει κιόλας. Εάν αποσκιρτήσουν 25 βουλευτές και πάνε για παράδειγμα στη Νέα Αριστερά, που σήμερα είναι εκτός της επόμενης Βουλής σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τότε αυτομάτως εκείνη χρίζεται αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα. Θυμίζω ότι τον Αύγουστο του 2015 έφυγαν 25 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν τη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑ.Ε. λοιπόν έγινε μεμιάς τρίτο κόμμα και είχε λάβει ακόμα και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λίγες εβδομάδες αργότερα. Περίμενε τότε κανείς να πάρει τέτοια εντολή ο Λαφαζάνης; Σίγουρα όχι.

Επανεμφάνιση Όλγας

Ας πάμε και στην επανεμφάνιση της Όλγας, όχι της Γεροβασίλη που είπε χθες το βράδυ στο Open ότι, εάν εκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης, τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού, μετά τον θόρυβο που έγινε γύρω από το πρόσωπό της το τελευταίο διάστημα, βρέθηκε στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα πήγε στη διεθνή έκθεση Τουρισμού Travel Expo στο Τόκιο, όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει με περίπτερο, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσεως για την αναβάθμιση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Η διαπραγμάτευση Πάτση

Και να κλείσω με μια πληροφορία από το δικαστικό ρεπορτάζ, αφού πρωί πρωί χθες βρέθηκα και στα δικαστήρια. Τον θυμάστε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, που κατηγορείται για ανακριβή υποβολή «πόθεν έσχες» και παραπέμφθηκε σε δίκη. Μου είπαν ότι μετά από αίτημά του έχει μπει σε τροχιά ποινικής διαπραγμάτευσης. Αυτό έγινε χθες με την έναρξη της δίκης του και μετά από ώρα, αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, η υπόθεση τέθηκε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, κάτι που θα γίνει την προσεχή Τρίτη. Εάν τελικά γίνει δεκτό το αίτημά του -ελάχιστες φορές έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα-, θα υπάρξει ποινή χρηματική, αλλιώς θα συνεχιστεί η δίκη κανονικά.

Η σύνδεση με την κοινωνία;

Διεξήχθη χθες το απόγευμα η προγραμματισμένη από το ινστιτούτο ΕΝΑ εκδήλωση με θέμα «η εργασία σήμερα και η προοδευτική απάντηση». Εισηγητές ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Κώστας Τσουκαλάς, η Μαρία Καραμεσίνη και ο Λόης Λαμπριανίδης. Έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους κοινωνικών, συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων (μεταξύ των άλλων τον λόγο έλαβαν και  συνδικαλιστικά στελέχη από την ΓΣΣΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΔΣΑ, την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, την Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος). Κοινός τόπος των παρεμβάσεων αποτέλεσε η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, προκειμένου μέσω προγραμματικής συμφωνίας να διαμορφωθεί διέξοδος κυβερνησιμότητας. Ωραία είναι όλα αυτά. Με τον απλό κόσμο, την κοινωνία, δηλαδή, ποια είναι η σύνδεσή τους; Και με ποιον τρόπο γίνεται;

«Χασούρα» πάνω από 20 εκατομμύρια τον χρόνο για την Jumbo

Όπως πληροφορούμαι η Jumbo καταγράφει απώλειες που υπερβαίνουν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο και προέρχονται από τις κλοπές των εμπορευμάτων της. Πρόκειται για κλοπές που προέρχονται από ελλειμματικές παραγγελίες που παραδίδουν οι προμηθευτές, από κλοπές στα καταστήματα από πελάτες της, αλλά και από το προσωπικό της. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου το 50% του συγκεκριμένου ποσού προέρχεται από κλοπές για τις οποίες ευθύνεται το προσωπικό. Αυτό τουλάχιστον έμαθα από αρμόδια χείλη που άκουσαν τον πρόεδρο της Jumbo, Απόστολο Βακάκη, να αναφέρεται χθες στο συγκεκριμένο γεγονός. Πρόκειται για μία «χασούρα» με την οποία δεν βρίσκεται αντιμέτωπη μόνο η Jumbo, αλλά και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής όπως τα σούπερ μάρκετ, τα οποία εκ των πραγμάτων αδυνατούν να ελέγξουν τέτοια περιστατικά. Να σας πω χαρακτηριστικά ότι άκουσα άνθρωπο των σούπερ μάρκετ να μου λέει ότι μεγάλο «παιχνίδι» γίνεται στα ζυγιζόμενα προϊόντα, όπως τυριά και κρεατικά, όπου συχνά ζυγίζονται από υπαλλήλους λειψά σε σχέση με τις πραγματικές ποσότητες.

Τα επιτεύγματα των ΕΛΤΑ

Τα επιτεύγματα των ΕΛΤΑ μίας επί σειρά ετών προβληματικής επιχείρησης που βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης, κλήθηκε χθες να παρουσιάσει η διοίκησή τους σε δημοσιογράφους. Σε οργανωτικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση του δικτύου σε 143 σημεία πλέον σε όλη τη χώρα και η έναρξη της σταδιακής μετάβασης στα νέα δίκτυα διαλογής και διανομής. Η νέα στρατηγική της εταιρείας εστιάζει στην πύκνωση των σημείων εξυπηρέτησης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των φυσικών καταστημάτων. Ωστόσο τα «κενά» παραμένουν αρκετά και τα ΕΛΤΑ έχουν ζητήματα να αντιμετωπίσουν στους τομείς τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο ότι τον Φεβρουάριο του 2024, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμο ύψους 2,995 εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ για την κυβερνοεπίθεση του 2022, υπόθεση για την οποία η εταιρεία είχε αναγνωρίσει πρόβλεψη ποσού 3 εκατ. ευρώ ευρώ ήδη στη χρήση 2022. Τα ΕΛΤΑ άσκησαν ένδικα μέσα κατά της απόφασης και στις 24 Ιουλίου 2024 εκδόθηκε προσωρινή αναστολή εκτέλεσης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ στο αίτημα της αναστολής.

Γιατί χάνει κέρδη το Πλαίσιο

Όλα σε αυτή τη ζωή έχουν το τίμημά τους. Το ίδιο και για το Πλαίσιο, το οποίο επιδιώκει να μεγαλώσει το μέγεθός του με νέα καταστήματα όπως αυτό στο εμπορικό πάρκο αεροδρομίου, στο σύμπλεγμα των επιχειρήσεων που διαχειρίζεται ο όμιλος Φουρλή (IKEA, Intersport, Holland & Barrett). Γι’ αυτό και ενώ μεγαλώνει σε τζίρο χάνει σε κερδοφορία καθώς προσπαθεί να κερδίσει μερίδια αγοράς και κυρίως στις λευκές συσκευές όπου βλέπει μία σημαντική προοπτική ανάπτυξης μέσα στα επόμενα χρόνια. Επί της ουσίας δηλαδή η απώλεια κερδών οφείλεται στην προσπάθεια ανάπτυξης που καταβάλει η επιχείρηση της οικογένειας Γεράρδου.

Στο κυνήγι του προσωπικού η Αττική Οδός

Σε αναζήτηση προσωπικού για να καλύψει τις ανάγκες της Αττικής Οδού πληροφορούμαι ότι βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η ΓΕΚ Τέρνα, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχει δεσμευτεί ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις αρχές Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί και τυπικά η παραχώρηση και το κράτος θα εισπράξει τα 3,3 δισεκατομμύρια που είναι το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι εάν θα διατηρήσει το υφιστάμενο προσωπικό ή προχωράει σε γενική επαναξιολόγηση των υφιστάμενων θέσεων, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική της σε σχέση με τους προηγούμενους παραχωρησιούχους. Είναι πάντως θετικό από μόνο του το γεγονός ότι η συγκεκριμένη «χρυσή» παραχώρηση ανοίγει θέσεις εργασίας στο λεκανοπέδιο.

Στην τελική ευθεία η συγχώνευση της Intracom Ακίνητα με την Κλουκίνας- Λάππας

Η δημοσίευση του σχεδίου συγχώνευσης της Intracom Ακίνητα της οικογένειας Κόκκαλη με την Κλουκίνας – Λάππας, την οποία εξαγόρασε σηματοδοτεί από μόνη της την οριστικοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας. Μέσω της συγχώνευσης ουσιαστικά γίνεται πράξη η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Intracom Ακίνητα με απώτερο στόχο να αυξηθεί η καθαρή της θέση αλλά και η κερδοφορία της, ισχυροποιώντας τα διαθέσιμα κεφάλαιά της. Σας θυμίζω εδώ ότι τη συγχώνευση θα ακολουθήσει η απόκτηση της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρώπη, την οποία εξαγόρασε η Intracom. Στη νέα εταιρική οντότητα μετά και την ολοκλήρωση απόκτησης της Ευρώπη Ασφαλιστική, που θα λάβει το όνομα Ευρώπη Holdings, η μητρική Intracom θα έχει ποσοστό 66,36% ενώ στην ελεύθερη διασπορά θα βρίσκεται το 25,14%. Ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας θα βρεθεί να έχει στον νέο σχήμα ποσοστό που ανέρχεται στο 8,5% μετά από τις επενδυτικές τοποθετήσεις που έκανε τον περασμένο Ιούλιο στην Intracom Ακίνητα και την Κλουκίνας Λάππας. Κεφάλαια είχαν επενδύσει την ίδια περίοδο δύο ακόμη εφοπλιστές, τρεις επιχειρηματίες, ένα fund με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά καθώς και μία εισηγμένη εταιρεία.