Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Σάββατο (28/9) τον Άρη στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο και ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την προετοιμασία, τη φετινή σεζόν και το βραβείο του καλύτερου προπονητή που παρέλαβε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η περσινή σεζόν ήταν θριαμβευτική για τους «πράσινους» αφού κατέκτησαν πρωτάθλημα και Euroleague, όπως είπε όμως και ο προπονητής τους αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουν τώρα και να έχουν ξανά μεγάλο κίνητρο.

«Η ανησυχία μου για την ομάδα και τους παίκτες είναι ότι πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή σεζόν. Πρέπει να έχουμε κίνητρο και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δυστυχώς δεν είχαμε καλή προετοιμασία, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Όμως έχουμε καλό ρόστερ, έμπειρο ρόστερ και θα αρχίσουμε από αύριο τα επίσημα παιχνίδια. Πρέπει κάθε μέρα να καταλαβαίνουμε ότι η σεζόν ξεκινάει και πάλι με μεγάλους στόχους», είπε αρχικά ο Αταμάν, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό του Τσέντι Οσμάν από τους αγώνες του Σούπερ Καπ.

«Εχουμε τραυματίες και επιλέξαμε έξι ξένους να πάρουν μέρος σε αυτό τουρνουά. Είναι μεγάλη σεζόν αλλά τώρα είναι εύκολο να διαχειριστούμε τους έξι ξένους Στη συνέχεια θα είναι δύσκολο», σχολίασε ο Τούρκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη βράβευσή του ως καλύτερος προπονητής της περσινής σεζόν.

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα έναν χρόνο και είδα από την αρχή το πάθος των φιλάθλων. Είναι μεγάλη τιμή που πήρα αυτό το βραβείο και θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου και τους παίκτες μου, οι οποίοι στο τέλος αυτοί κερδίζουν. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ θέλω να το πω στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος κάνει μεγάλη προσπάθεια να στηρίζει τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Πέρυσι είχαμε τρεις σημαντικούς Έλληνες στο ρόστερ μας και ο ένας από αυτούς αναδείχθηκε MVP. Και αυτό είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ».