Επαγγελματικό θεωρείται το χτύπημα στο όχημα χρηματαποστολής στο Λαύριο, που έγινε χθες, Πέμπτη. Οι δράστες, που με κινηματογραφικό τρόπο, με καλάσνικοφ στα χέρια, ντυμένοι με άσπρη στολή και φορώντας χειρουργικές μάσκες λήστεψαν τη χρηματαποστολή και απέσπασαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, παραμένουν ασύλληπτοι.

Έδρασαν γρήγορα και με πολύ οργανωμένο τρόπο και από ό,τι φαίνεται γνώριζαν και το δρομολόγιο που ακολούθησε το βαν, με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Mega, να μην αποκλείουν το σενάριο κάποιο πρόσωπο να τους είχε πληροφορήσει.

Οι Αρχές θεωρούν ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση για το συγκεκριμένο χτύπημα και ψάχνουν τον πληροφοριοδότη που «κάρφωσε» στους ληστές το δρομολόγιο.

Ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας αναφέρουν ότι οι δράστες γνώριζαν το πού θα χτυπούσαν, καθώς στο σημείο δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, δηλαδή κάμερες ή σεκιούριτι.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Το λευκό βαν της χρηματαποστολής κινείται προς το κατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο. Μόλις φτάνει στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος, ξαφνικά 4 ένοπλοι άνδρες αποβιβάζονται από ένα σκούρο πράσινο αυτοκίνητο. Φορούν λευκά ρούχα και χειρουργικές μάσκες, για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Αρχικά πετούν μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος και σκάνε με μαχαίρι τα λάστιχα.

Στη συνέχεια, μιλώντας καθαρά ελληνικά, αφού τοποθέτησαν έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο, απείλησαν τον οδηγό ότι, αν δεν ανοίξει την πόρτα, θα τον ανατινάξουν.

Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός αναγκάστηκε να βγει από το υπηρεσιακό όχημα που ήταν χαμηλής θωράκισης, με αποτέλεσμα οι ένοπλοι άνδρες να αρπάξουν 15 σακούλες με 1,5 εκατομμύριο ευρώ και να εξαφανιστούν.

«Το παιδί είναι σε σοκ, το αυτοκίνητο ήταν σαν χαρτόκουτο», λέει ο πατέρας του οδηγού

Ο πατέρας του 26χρονου οδηγού της χρηματαποστολής μίλησε στο Mega και ανέφερε ότι ο γιος του βρίσκεται σε σοκ.

«Είναι σε πραγματικό σοκ. Πολύ γρήγορες οι κινήσεις τους – αυτοί που το κάνανε αυτό, τους είδε ξαφνικά μπροστά του. Τι θωρακισμένο; Αυτό το αυτοκίνητο που δείξανε στην τηλεόραση είναι χαρτόκουτο, τι θωρακισμένο; Δεν μου έχει πει κάποια άλλη λεπτομέρεια. 26 χρονών παιδί είναι. Εγώ είμαι 54 ετών. Έχω δει και έχω ακούσει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Εχθές ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα. Φοβήθηκα για το παιδί. Δεν δούλευε πολύ καιρό εκεί πέρα», είπε.

«Συγκεκριμένα τρεις είδα να είναι στο βανάκι και να βγάζουν πράγματα. Παίρνουμε το 100, ήρθε μετά από κάτι ώρες. Άκουσα: “τελειώνετε, κάντε γρήγορα!”. Κάτι τέτοιο είπανε. Φωνάζανε “κάντε γρήγορα, μην έρθουνε”. Είδα ένα μεγάλο (όπλο) και δύο μικρά. Φύγανε, μπήκανε στο αμάξι και φύγανε. Φορούσανε μάσκα χειρουργική και ήτανε μέσα στα άσπρα όλα. Δε φαινόντουσαν με το αμάξι. Στρίψανε και φύγανε από πάνω από δω», είπε από την πλευρά του αυτόπτης μάρτυρας.