Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου «βλέπει το φως της δημοσιότητας».

Είναι σοκαριστικές οι εικόνες, καθώς ακούγονται κραυγές. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως το βίντεο τραβήχτηκε τη στιγμή που το θύμα-μαθητής δέχθηκε μαχαιριά από τον 16χρονο. Μάλιστα, πίσω από την κάμερα ακούγεται κάποιος μαθητής να λέει «Ωχ, μαχαιρώθηκε!».

Όλα ξεκίνησαν έξω από το σχολείο, όταν οι δύο ομάδες μαθητών από διαφορετικές περιοχές (Κερατέα και Λαύριο), που φοιτούν στο ΕΠΑΛ, συνεπλάκησαν μεταξύ τους στις 11:00 το πρωί.

Από τη συμπλοκή έχουν τραυματιστεί δύο ανήλικοι, ενώ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 13 συλλήψεις. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Είχαν πάνω τους μαχαίρια και ρόπαλα»

«Τα παιδιά από την Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50αριά, αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας.Αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα», είπε αυτόπτης μάρτυρας για τη συμπλοκή.

«Στην αρχή έπαιζαν μπουνιές με τα χέρια και μετά έβγαλαν μαχαίρια τα παιδιά που ήταν από την Κερατέα», περιγράφει στην εκπομπή «Live News».

«Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά, και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στον δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί, αλλά μέχρι να βγούμε έξω, είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει, θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι, γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε μάρτυρας.

Πριν από λίγες ημέρες, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά ανάμεσα σε παιδιά από αυτές τις δύο ομάδες. «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».

Τα δύο αγόρια που δέχτηκαν τις μαχαιριές μεταφέρθηκαν από τους φίλους τους στο κέντρο υγείας Λαυρίου, όπου, ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.