Εντοπίστηκε ο 16χρονος που αναζητείτο μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο 1ο ΕΠΑΛ του Λαυρίου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε και το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να τραυμάτισε δύο ανήλικους.

Οι 13 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης και συνέργειας.

«Είχαν πάνω τους μαχαίρια και ρόπαλα»

«Τα παιδιά από την Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50αριά, αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας. Αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα», είπε αυτόπτης μάρτυρας για τη συμπλοκή.

«Στην αρχή έπαιζαν μπουνιές με τα χέρια και μετά έβγαλαν μαχαίρια τα παιδιά που ήταν από την Κερατέα», περιγράφει στην εκπομπή «Live News».

«Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά, και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στον δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί, αλλά μέχρι να βγούμε έξω, είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει, θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι, γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε μάρτυρας.

Πριν από λίγες ημέρες, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά ανάμεσα σε παιδιά από αυτές τις δύο ομάδες. «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».

Τα δύο αγόρια που δέχτηκαν τις μαχαιριές μεταφέρθηκαν από τους φίλους τους στο κέντρο υγείας Λαυρίου, όπου, ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.