Αν και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν στηρίχθηκε ποτέ αποκλειστικά στους τίτλους του για να κερδίσει την καρδιά της Κέιτ Μίντλετον. Το ειδύλλιο τους, που ξεκίνησε στα φοιτητικά έδρανα του Πανεπιστημίου St Andrews, δεν έμοιαζε με το τυπικό παραμύθι ενός βασιλικού έρωτα.
Όπως αποκαλύπτει ο αδελφός της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Τζέιμς Μίντλετον, η είσοδος του Γουίλιαμ στην οικογένεια συνοδευόταν από μία… ιδιότυπη προϋπόθεση: την αγάπη για τα σκυλιά. Μια λεπτομέρεια που λέει πολλά για τις αξίες και τη δυναμική της οικογένειας Μίντλετον, πίσω από τη βασιλική «βιτρίνα».
Όπως απεικονίζεται στη σειρά του Netflix «The Crown», ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε πάντα μάτια μόνο για την Κέιτ-και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το harpersbazaar.com, οι βασιλικοί τίτλοι δεν στάθηκαν από μόνοι τους αρκετοί για να εντυπωσιάσουν την οικογένεια Μίντλετον, η οποία φαίνεται πως είχε τα δικά της «κριτήρια» πριν δώσει την άτυπη έγκρισή της για τη σχέση του πρίγκιπα της Ουαλίας με την Κέιτ.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hello! ο μικρότερος αδελφός της Κέιτ, Τζέιμς Μίντλετον, ρωτήθηκε αν ήταν «απαραίτητη προϋπόθεση για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να του αρέσουν τα σκυλιά για να μπορέσει να γίνει μέλος της οικογένειας Μίντλετον».
Ο Μίντλετον -σταθερός λάτρης των σκύλων και ο ίδιος, έχοντας στην κατοχή του τέσσερα κόκερ σπάνιελ και δύο γκόλντεν ριτρίβερ στο σπίτι του στο Μπέρκσαϊρ- απάντησε με ελαφρά τη καρδία ότι όλοι τους χάρηκαν όταν ανακάλυψαν ότι ο Γουίλιαμ «είχε μια μακρά αγάπη για τα σκυλιά».
«Είχε μια πολύ δυνατή σχέση με ένα μαύρο λαμπραντόρ που λεγόταν Wigeon, όταν μεγάλωσε, οπότε γνώριζε καλά τη δύναμη και την επιρροή που μπορούν να έχουν τα σκυλιά στη ζωή ενός ανθρώπου», πρόσθεσε.
Ο Μίντλετον συνέχισε εξηγώντας ότι επέλεξε να ζει σε κοντινή απόσταση από τα αδέλφια του -ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζουν μόλις 30 λεπτά μακριά, ενώ η αδελφή του Πίπα και ο σύζυγός της, διαχειριστής hedge fund Τζέιμς Μάθιους, βρίσκονται επίσης σε ίση απόσταση.
«Είμαστε μια στενή οικογένεια και είμαστε τυχεροί που βλέπουμε πολύ ο ένας τον άλλον και οι γονείς μου παίζουν σημαντικό ρόλο στο να είμαστε όλοι μαζί από αυτή την άποψη», είπε.
«Αστειευόμενος λέω ότι είχα τρεις μητέρες όταν μεγάλωνα. Είχα τη μητέρα μου και τις δύο αδελφές μου, οι οποίες ήταν μητρικές φιγούρες για μένα. Ήμουν πολύ τυχερός» και πρόσθεσε «Είχαμε μια φανταστική παιδική ηλικία και με συμπεριλάμβαναν σε ό,τι έκαναν και εξακολουθούν να με συμπεριλαμβάνουν. Είμαι τώρα στα τέλη της δεκαετίας των 30 και εξακολουθούμε να έχουμε αυτή τη φιλία».