Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια μέντα
  • 50 γρ. πηκτίνη φρούτων σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε ή αλέστε τις φράουλες.
  2. Τοποθετήστε τις σε ένα σακουλάκι τροφίμων που κλείνει και πιέστε για να βγάλετε το χυμό τους.
  3. Μετρήστε 2 1/2 φλιτζάνια από το χυμό που έβγαλαν οι φράουλες και αφήστε στην άκρη.
  4. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τη μέντα και το χυμό φράουλας. 
  5. Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να φτάσει σε δυνατό βρασμό. 
  6. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά, ξαφρίστε και σουρώστε σε ποτήρια.  
  8. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.