Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια μέντα
- 50 γρ. πηκτίνη φρούτων σε σκόνη
Εκτέλεση
- Πλύνετε, ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε ή αλέστε τις φράουλες.
- Τοποθετήστε τις σε ένα σακουλάκι τροφίμων που κλείνει και πιέστε για να βγάλετε το χυμό τους.
- Μετρήστε 2 1/2 φλιτζάνια από το χυμό που έβγαλαν οι φράουλες και αφήστε στην άκρη.
- Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τη μέντα και το χυμό φράουλας.
- Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να φτάσει σε δυνατό βρασμό.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, ξαφρίστε και σουρώστε σε ποτήρια.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.