Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο
- 50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
- Στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Όταν η ζύμη είναι κρύα και σφικτή. Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη βανίλιας και ανοίγετε φύλλο 20 x 20 εκατοστά και 1/2 εκ πάχος.
- Στην συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα βατόμουρο και πασπαλίστε με τα τριμμένα καρύδια,
- Στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό για 10 -15 λεπτά ακόμη. Έπειτα κόβετε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
- Στη συνέχεια κόβετε σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 – 12 λεπτά.