Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1  1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο
  • 50 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη.
  3. Στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Όταν η ζύμη είναι κρύα και σφικτή. Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη βανίλιας και ανοίγετε φύλλο 20 x 20 εκατοστά και 1/2 εκ πάχος.
  5. Στην συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα βατόμουρο και πασπαλίστε με τα τριμμένα καρύδια,
  6.  Στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό για 10 -15 λεπτά ακόμη. Έπειτα κόβετε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
  7. Στη συνέχεια κόβετε σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 – 12 λεπτά.