Την πεποίθηση ότι η υστέρηση εσόδων που παρατηρείται θα αντιστραφεί, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς.

«Υπάρχει υστέρηση εσόδων. Πιστεύουμε, όμως, ότι στο χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας θα πάει πολύ καλύτερα», δήλωσε ο υφυπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ANT1.

Σε ό,τι αφορά στην περαίωση ο κ. Κουσελάς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υποστέλλουμε την σημαία της φορολογικής δικαιοσύνης, διαμορφώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη. Γιατί φορολογική δικαιοσύνη δεν ήταν αυτή που υπήρχε μέχρι σήμερα, με τις 2,5 εκατομμύρια ανέλεγκτες υποθέσεις, με το 1,3 ληξιπρόθεσμα. Δηλαδή, ουσιαστικά με 60 δισεκατομμύρια που διέφευγαν από τα έσοδα. Αυτό δεν συνιστά φορολογική δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε μια τέτοια κατάσταση. Αυτή την κατάσταση πρέπει να την αλλάξουμε ριζικά και θα την αλλάξουμε από τη στιγμή που θα απελευθερώσουμε και από την ιδιότυπη ομηρία τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τους φοροεισπρακτικούς, προκειμένου να ασχοληθούμε από δω και πέρα με την είσπραξη του ΦΠΑ».

Επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασης για την λεγόμενη «κάρτα πληρωμών», λέγοντας ότι «στην κάρτα πληρωμών δεν θα μπαίνουν προσωπικά δεδομένα, πέρα από αυτή καθεαυτή την συναλλαγή».