Ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «Σείριος» θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα.

Μετά την Πλατεία Συντάγματος, το ΟΑΚΑ και την Πλατεία Νερού, η σκυτάλη της υπερειδικής του «Αγώνα των Θεών» του 2024 περνά σε μια πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία. Την αποκάλυψη του σημείου της Super Special Stage έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.

Η υπερειδική διαδρομή, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα είναι κάτι πρωτοποριακό. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα εκκινούν πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου (η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας θα κλείσει για μερικές ώρες το βράδυ του Σαββάτρου), ένα με κατεύθυνση προς Αθήνα και το άλλο προς Λαμία. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πηδώντας πάνω από το διαχωριστικό στηθαίο μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, θα συνεχίζουν στο άλλο ρεύμα κατεύθυνσης, καλύπτοντας μια διαδρομή μήκους 3,2 χλμ. Τμήμα της διαδρομής θα περνά μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά μήκος της χάραξής της θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια.

Στο «περιθώριο» της αγωνιστικής δραστηριότητας θα διοργανωθεί μια συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία θα ανοίξει την Super Special Stage. Τόσο η Υπερειδική όσο και η συναυλία θα διεξαχθούν με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους θεατές, καθώς δε θα υπάρχει εισιτήριο. 

Δύο ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία, και ειδικότερα στην Πανελλήνια Έκθεση, όπου και το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, η τελετή εκκίνησης θα συνδυαστεί με ακόμα μία συναυλία, και πάλι με ελεύθερη είσοδο. Κάπως έτσι η σκυτάλη θα περάσει στους πρωταγωνιστές του αγώνα, στα πληρώματα, τα οποία φέτος θα έχουν ένα αρκετά δύσκολο έργο να διαχειριστούν: μια μεγάλη πρώτη ημέρα με τρεις εμβληματικές ειδικές διαδρομές (επαναλαμβανόμενες), ένα απαιτητικό Σάββατο χωρίς ενδιάμεσο σέρβις και μια Κυριακή που, αν και μικρότερη, θα αποτελέσει το κρίσιμο βήμα για αυτόν που τελικά θα προσθέσει στο παλμαρέ του την πολυπόθητη νίκη στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), όπως και ο Υφυπουργός του ίδιου υπουργείου κ. Βασίλης Οικονόμου.

Από την πλευρά των χορηγών του αγώνα, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Κώστας Σταματάκης, μέλος του executive board της «Κωτσόβολος», Ροδιανός Αντωνακόπουλος, CEO της «Νέας Οδού», η κ. Χριστίνα Μηλιαράκη, Διευθύντρια Marketing Εγχώριας Εμπορίας (ΕΚΟ) και ο κ. Hermann Riedl, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Hellas, που εντυπωσίασε μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά.

Οι λεπτομέρειες της διαδρομής του φετινού αγώνα αναπτύχθηκαν από την Αλυτάρχη του Ράλλυ Ακρόπολις, κυρία Ανίτα Πασαλή, η οποία  στάθηκε στις προσαρμογές που χρειάστηκε να γίνουν την τελευταία στιγμή ώστε η διαδρομή να πληροί τις προδιαγραφές που προκύπτουν από την αλλαγή -από φέτος- στη βαθμολογία των αγώνων του Πρωταθλήματος. Έτσι, μεταξύ άλλων στο ωράριο του αγώνα «επέστρεψε» η ε.δ. Θήβα, ενώ προστέθηκε η ολοκαίνουργια ε.δ. Οινοχώρι και μια νέα εκδοχή της αγαπημένης των θεατών, Παύλιανης, που, ως Άνω Παύλιανη φέτος, θα αποτελείται από ένα νέο τμήμα το οποίο θα «συναντά» την παλιότερη ε.δ., με αντίθετη όμως φορά. Πέραν αυτών, με αφετηρία στο χωριό Ρεγγίνι επιστρέφει η ομώνυμη ε.δ., στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελάτεια (με αντίθετη φορά), ενώ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο αγώνας θα εξαπλωθεί από την Κόρινθο και τις ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι, μέχρι την Ευρυτανία με τον θρυλικό «Ταρζάν». 

Η ουσιαστική εκκίνηση του φετινού Ακρόπολις θα γίνει την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου με την δοκιμαστική διαδρομή δίπλα στη Λαμία που θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει από την Π.Ε. Λαμίας η πανηγυρική εκκίνηση και η συναυλία.Περισσότερα επίκαιρα νέα θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αγώνα acropolisrally.gr, ενώ η συνεχής ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη και φέτος από τον Λαμία FM1 στους 96,2 μεγάκυκλους.