Η λακωνική Μάνη με την άγρια κι επιβλητική ομορφιά της, αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ακόμα και το καλοκαίρι. Εξάλλου, πολλοί είναι εκείνοι που πια επιλέγουν να βρεθούν σε έναν ηπειρωτικό προορισμό, με το αυτοκίνητο.

Και η Μάνη έχει πολλά μέρη για να μείνεις που θα σε εντυπωσιάσουν. Έχει, όμως, και μέρη που δεν τα γνωρίζει πολύς κόσμος και τα ανακαλύπτεις σιγά-σιγά. Ένα από αυτά είναι και ο Μέζαπος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο «κρυμμένος θησαυρός» της Λακωνίας.

Μέζαπος Μάνη

Πρόκειται για ένα μικρό, ήσυχο ψαροχώρι, μέσα στον κόλπο τον οποίο προφυλάσσει η χερσόνησος Τηγάνι, στη Μέσα Μάνη στον δήμο Οιτύλου και βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Γερολιμένα.

Μέζαπος Μάνη

Ο ξακουστός μονόφθαλμος πειρατής, Νικόλας Σάσσαρης -Μανιάτης που κυριαρχούσε τον 18ου αιώνα μ.Χ. στο αρχιπέλαγος και σε όλη τη Μεσόγειο, χρησιμοποιούσε τον Μέζαπο ως λημέρι του, ενώ ήταν ο φόβος και τρόμος των Τούρκων.

Μέζαπος Μάνη

Στο λιλιπούτειο ψαράδικο οικισμό, σημείο αναφοράς αποτελούν οι παραλίες με σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας.

Μέζαπος Μάνη

Και η χερσόνησος Τηγάνι όμως αποτελεί πρόκληση ιδιαιτέρως για τους φίλους της πεζοπορίας. Πιο κάτω από τον Μέζαπο, στο Σταυρί, ξεκινά ένας βατός χωματόδρομος ως την Αγία Κυριακή, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πυργόσπιτο. Από εκεί χρειάζονται 45 λεπτά πεζοπορίας ως τα ερείπια του φράγκικου κάστρου του 13ου αιώνα.