Πατέρας τριών παιδιών ήταν ο 51χρονος οδηγός φορτηγού, Μπάμπης Γαραντωνάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Δίστομο, αφού το βαρύ όχημα που οδηγούσε κατέληξε σε γκρεμό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Διστόμου, όταν ο 51χρονος αντιλήφθηκε ότι το φορτηγό αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην παρασύρει πεζούς, αλλά και να αποφύγει τη σύγκρουση με διερχόμενους οδηγούς, αλλά και το πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στο σημείο του περιστατικού.

Σύμφωνα με το tvstar.gr το φορτηγό ακινητοποιήθηκε, όταν όχημα εξετράπη της πορείας του, λόγω του φορτίου με αποτέλεσμα να κυλήσει στον γκρεμό.

Από την πτώση προκλήθηκαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, με τον 51χρονο να εγκλωβίζεται και τελικά να εντοπίζεται τελικά απανθρακωμένος.

Ο αδερφός του 51χρονου, Λευτέρης Γαραντωνάκης, μιλώντας στο Cretalive είπε ότι ο αδερφός του είναι πολλά χρόνια επαγγελματίας οδηγός και γνώριζε την περιοχή, αφού είχε κάνει πολλά δρομολόγια, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που έκανε δρομολόγιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία και το συγκεκριμένο όχημα.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες τουλάχιστον δύο κλήσεις του αδερφού του προς την εταιρεία, πριν το μοιραίο, στις οποίες φέρεται να αναφέρει κάποια προβλήματα στο φορτηγό, σχετικά με υπερθέρμανση στα φρένα. Μάλιστα, του ζήτησαν, όπως λέει, να σταματήσει κάπου ώστε να κρυώσουν και να συνεχίσει.

Τα φρένα του οχήματος φαίνεται να έπαθαν βλάβη, ενώ βρισκόταν σε φανάρι, και άμεσα άρχισε να κορνάρει, για να απομακρυνθούν οχήματα που βρίσκονταν στην πορεία του με τον αδελφό του να λέει ότι «θα μπορούσε να βγει έξω, ωστόσο δεν το έκανε».