Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα για τον θάνατο της πρώην παίκτριας του MasterChef, Ντέμης Γεωργίου, η οποία προσβλήθηκε από βακτηριακή λοίμωξη και κατέληξε μετά από σηπτικό σοκ.

«Στην άτυχη αυτή κοπέλα συνέβη σηπτικό σοκ δηλαδή πολυοργανική ανεπάρκεια, όλα τα όργανα πλέον έφτασαν να μην λειτουργούν. Γι’ αυτό είχαμε και τον θάνατο», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στην εκπομπή «Summer’s cool».

«Η κοπέλα τις τελευταίες μέρες δεν αισθανόταν καλά και μάλιστα πήρε και άδεια και έμεινε στο σπίτι της. Αυτό σημαίνει ότι αν πήγαινε σε έναν γιατρό, έκανε κάποιες εξετάσεις, θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς, δεν πήγε, παρά καθόταν σπίτι μόνο για να ξεκουραστεί. Πιστεύω ότι θα είχε και κάποια άλλα συμπτώματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι, «εμείς πρέπει να περιμένουμε τις εξετάσεις που έχουν σταλεί να δούμε ποιο είναι το δυνατό μικρόβιο που έκανε το σηπτικό σοκ».

Τέλος, εξηγώντας τη λειτουργία των βακτηρίων είπε ότι: «τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς καταστρέφουν τα κύτταρα και απελευθερώνουν τοξίνες. Αυτές οι τοξίνες δημιουργούν την όλη κατάσταση στα διάφορα όργανα».