Βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει πώς ακριβώς ξεκίνησε ο αιματηρός καυγάς ανάμεσα στην παρέα των Kρητικών και τον 49χρονο, κρητικής καταγωγής, Ελληνοκαναδό σε μπαρ του Ηρακλείου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr, η οικογένεια του Ελληνοκαναδού βγαίνει από το μπαρ. Προπορεύονται ο ένας από τους γιους της οικογένειας με τη μητέρα του, η οποία φαίνεται να χορεύει.

Λίγα μέτρα πιο πίσω ακολουθεί ο 49χρονος με τον δεύτερο γιο της οικογένειας. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το στιγμιότυπο κατά το οποίο θαμώνας (ένας εκ των κατηγορουμένων) ακουμπάει κατά λάθος με το τσιγάρο του στο χέρι τον Ελληνοκαναδό, ο οποίος γυρίζει το κεφάλι του προς την παρέα, ενώ  ταυτόχρονα τρίβει με το χέρι του το σημείο που τον είχε ακουμπήσει η κάφτρα του τσιγάρου.

Το βίντεο δεν έχει ήχο, φαίνεται όμως ότι ο Kρητικός  με το τσιγάρο κάνει νεύμα στον 49χρονο υπονοώντας ότι δεν τον είχε δει. Ο Ελληνοκαναδός κάνει κίνηση να φύγει, όμως τελικά γυρίζει πίσω και κατευθύνεται προς το μέρος του. Φαίνονται να ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες για το συμβάν με το τσιγάρο,  ενώ  η παρέα του νεαρού εξακολουθεί να κουβεντιάζει κανονικά, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

Τη στιγμή εκείνη στο πλάνο μπαίνει ένας τρίτος νεαρός (δεν καθόταν στην παρέα), ο οποίος μπαίνει ανάμεσα στους δύο που μιλούν και ουσιαστικά ζητά  από τον 49χρονο να αποχωρήσει και να λήξει η όποια παρεξήγηση. Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα (η 41χρονη σύζυγος του Ελληνοκαναδού μπαίνει επίσης στη μέση) και ο καυγάς μεταφέρεται εκτός  μπαρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος χρειάστηκε να χειρουργηθεί ενώ ελαφρύτερα τραυματίστηκε και ο ένας γιος του ζευγαριού.