Όταν η καταξιωμένη αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ έφυγε από τη ζωή, τον περασμένο μήνα, οι φωτογραφίες από τα έργα της έκαναν και τον πιο αδαή σε αρχιτεκτονικά θέματα να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απώλειας.

Στην κληρονομιά που αφήνει πίσω της η φημισμένη Χαντίντ περιλαμβάνονται πολλά και γνωστά κτήρια που φέρουν τη σφραγίδα της. Ωστόσο ακολουθούν και πολλά ακόμα που θα παραδοθούν στον κόσμο μετά το θάνατο της Ιρακινο-Βρετανής και το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 37 έργα σε 11 χώρες. Έργα που είτε είναι υπό κατασκευή είτε στα χαρτιά, αλλά με προχωρημένα και λεπτομερή σχέδια.

Ένα από τα πρώτα που αναμένεται να ολοκληρωθούν είναι το Salerno Maritime Terminal στην Italy, τα αποκαλυπτήρια του οποίου αναμένεται να κάνει ο Ιταλός πρωθυπουργός μέσα στο μήνα.unsfirelaka2

Υπάρχουν όμως και σχέδια με πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο ορίζοντα, όπως το στάδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το 2020 στο Κατάρ αλλά και το Terminal 1 του αεροδρομίου του Πεκίνου που όταν ανοίξει, το 2018, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

unsfirelaka10

unsfirelaka7

Μεταξύ των άλλων, στην «κληρονομιά» που αφήνει πίσω της η αναγνωρισμένη αρχιτέκτονας είναι και τα παρακάτω έργα.

unsfirelaka3
Αμβέρσα, Βέλγιο
unsfirelaka4
Mathematics Gallery, Science Museum, Λονδίνο
unsfirelaka5
City of Dreams Hotel & Resort, Macau, Κίνα
unsfirelaka6
Esfera City Center, Monterrey, Μεξικό
unsfirelaka8
Λευκωσία, Κύπρος
unsfirelaka9
Grand Theatre de Rabat, Μαρόκο
unsfirelaka13
Grace on Coronation, Μπρισμπέιν, Αυστραλία
unsfirelaka11
Culenova City Centre, Μπρατισλάβα, Σλοβακία
unsfirelaka12
Κεντρικά γραφεία Bee’ah, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα