Η αλήθεια είναι πως πολλοί στη βαλίτσα των διακοπών τους βάζουν τη μισή ντουλάπα, για να μην πούμε το… μισό σπίτι. Το άγχος ότι μπορεί να χρειαστούν κάτι και να μην το έχουν, τουςκάνει να παίρνουν μαζί τους τη… μισή προίκα. Και στο τέλος, φυσικά, από όσα έχουν πακετάρει, δεν χρησιμοποιούν ούτε τα μισά. Τα υπόλοιπα επιστρέφουν άθικτα.

Αλλά κάθε φορά που είναι να πακετάρουν τη βαλίτσα τους, κάνουν και πάλι το ίδιο λάθος. Μπορεί να συμβαίνει και σε εσάς αυτό, να κουβαλάτε δηλαδή ένα σωρό αχρείαστα πράγματα. Αλλά μην νιώθετε άσχημα γι’ αυτό, συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες, όπως σε μία ειδικό ταξιδιών, η οποία αποκάλυψε στους Times πώς κατέληξε να πακετάρει σωστά τη βαλίτσα της, καθώς και ποιο είναι το αντικείμενο εκείνο που παίρνει πάντα μαζί της.

Παραδέχεται πως για καιρό, ήταν απαίσια στο πακετάρισμα και τις έπαιρνε ώρες ατελείωτες μέχρι να το κάνει. Τότε, συνειδητοποίησε πως αργοπορούσε γιατί στην πραγματικότητα δεν ήταν σίγουρη τι ήθελε να πάρει μαζί της, με αποτέλεσμα να στέκεται αναποφάσιστη μπροστά από τη ντουλάπα της. Μέχρι που αποφάσισε πως θα παίρνει τα απαραίτητα και κυρίως σύνολα που θα καλύπτουν όλες τις περιστάσεις και ώρες.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει, δε λείπουν ποτέ από τη βαλίτσα της, μερικά μερικά πλαστικά τάπερ. Σας φαίνεται περίεργο, έτσι δεν είναι; Και σε εμάς. Αλλά η ειδικός, εξηγεί το σκεπτικό της. Τα τάπερ είναι βολικά για σνακ. Στις διακοπές, όλοι παίρνουμε μαζί μας κάποια σνακ κυρίως για την παραλία, τα οποία μπορέιτε ανα ποθηκεύσετε εδ’ω και να μην τα κουβαλάτε στα χέρια ή τσάντα σας, πιάνοντας χώρο.

Επίσης, εδώ μπορείτε να βάλετε και πρωινό από το ξενοδοχείο. Ας το παραδεχτούμε, όλοι παίρνουμε το κάτι τις από τον μπουφέ για μετά αν πεινάσουμε, προκειμένου να γλιτώσουμε το μεσημεριανό γεύμα. Αντί, λοιπόν, να τα τυλίγουμε σε χαρτοπετσέτες ή σακουλάκια, τα βάζουμε στα ταπεράκια.

Μπορείτε, όμως, να τα χρησιμοποιήσετε και με άλλους τρόπους, όπως το να βάλετε σε αυτά τα βρεγμένα μαγιό ή ακόμα και τα κλειδιά, το κινητό και ό,τι άλλο δεν θέλετε να βραχεί.

Νομίζουμε πως μπορεί να ακούγεται περίεργο να κουβαλάς ταπεράκια στη βαλίτσα, αλλά να που μπορούν να φανούν χρήσιμα!