Η καθολική εκκλησία στη Γαλλία ευελπιστώντας να πάρει λίγο από την αίγλη των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισε να διοργανώσει τους δικούς της αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με την παγκόσμια διοργάνωση.

Οι Ιεροί Αγώνες θα έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων, με τις πρώτες δύο να διεξάγονται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και την τρίτη την περίοδο των Παραολυμπιακών Αγώνων τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Conversation η ιδέα ανήκει σε οκτώ καθολικές επισκοπές στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, με την πρωτοβουλία να διεξάγεται από την Αρχιεπισκοπή του Παρισιού και τη Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας.

Ολυμπιακοί αγώνες 2024

Έτσι, έχουν ήδη ανάψει τη δική τους «ολυμπιακή» φλόγα, ενώ ευελπιστούν να ενώσουν τους κληρικούς με τον κλήρο, προωθώντας το μήνυμα της ενότητας.

Επίσης, η γαλλική καθολική εφημερίδα La Croix International χαρακτήρισε τους Ιερούς Αγώνες, ως «τέλεια ευκαιρία» για να προσεγγίσει και προσηλυτίσει τις νέες γενιές η καθολική εκκλησία.

«Η καθολική εκκλησία στη Γαλλία βλέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μια ευκαιρία να αξιοποιήσει τη δύναμη του αθλητισμού για τον ευαγγελισμό, οπότε διοργανώνει τους Ιερούς Αγώνες», έγραψε χαρακτηριστικά.