Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που έλαβε χώρο το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής έπιασε φωτιά, με έναν οικοδόμο που βρισκόταν κοντά να σπεύδει να βοηθήσει.

Τα δύο μέλη της χρηματαποστολής που βρίσκονταν μέσα στο όχημα εγκλωβίστηκαν. Ο οικοδόμος τους άκουσε να καλούν σε βοήθεια και έσπευσε να σπάσει με σφυρί τα τζάμια ώστε να τους απεγκλωβίσει. Η φωτιά ήταν αποτέλεσμα έκρηξης μιας αντλίας καπνού, η οποία εξερράγη μέσα στο όχημα. Το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο παρέλαβε τους δύο εργαζόμενους, όμως ο οικοδόμος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η εταιρεία στην οποία ανήκει το όχημα του έκανε μήνυση για… φθορά ξένης περιουσίας.

Μιλώντας στο MEGA, ο οικοδόμος Παύλος Μαρμπαδάκης, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «δούλευα πιο πάνω σε μία οικοδομή, και είχα κατέβει από τη σκαλωσιά και ήθελα να πάω να πάρω έναν καφέ, να κάνω διάλειμμα και είδα μαζεμένο κόσμο έξω από την τράπεζα που ήταν ένα αμάξι της χρηματαποστολής και φώναζαν ‘’βοήθεια καίγονται’’.

Πλησίασα κοντά, προσπάθησα να ανοίξω τις πόρτες αλλά ήταν κλειδωμένες και δεν άνοιγαν ούτε οι κλειδωμένες ούτε οι μπροστινές ούτε οι πίσω και έτρεξα γρήγορα στη δουλειά που ήμουν, και πήρα ένα σφυρί μήπως και σπάσω τα τζάμια να βγουν οι άνθρωποι από μέσα γιατί είχε πυκνό μαύρο καπνό. Προσπάθησα να σπάσω του οδηγού και του συνοδηγού το τζάμι αλλά μάλλον απασφαλίσανε οι πόρτες είχαν μπλοκάρει, δεν ξέρω και άνοιξε από του οδηγού η πόρτα και τους βγάλαμε με τα χέρια σηκωτούς, στην ουσία ημιλιπόθυμους από το τζάμι του συνοδηγού και μετά ήρθε το ασθενοφόρο και τους δώσανε τις πρώτες βοήθειες».