«Είδα ξαφνικά ένα αυτοκίνητο να χτυπά το κορίτσι μου… Δεν έχω άλλο τίποτα να πω, θέλω το κορίτσι μου πίσω, δεν μπορώ. Το κορίτσι μου πήγαινε σχολείο. Την έπαιρνα κοντά μου όπου πήγαινα» λέει ξεσπώντας σε λυγμούς η μητέρα της 12χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στου Ρέντη.

Ο οδηγός που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τη 12χρονη βρέθηκε αρνητικός στη χρήση αλκοόλ.

«Ουδέποτε είδα το παιδί στο σημείο, ίσως να κοιμόταν, γι’ αυτό δεν ήταν ορατή στο οπτικό μου πεδίο. Κάποια στιγμή είδα μια γάτα και έκανα ελιγμό για να μην τη χτυπήσω σε δρόμο που δεν είχε πολλά περιθώρια. Δεν ήθελα να σκοτώσω το παιδί» είπε στην κατάθεσή του στις Αρχές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Η ρόδα βρήκε στη μύτη της νησίδας, εκτοξεύτηκε, θέρισε το παιδί»

«Ένα μικρό παιδάκι ήταν μαζί με τη μαμά του στη νησίδα. Εκείνη τη στιγμή αποχωρούσε για να πάνε να βρουν ταξί, γιατί είχε χαλάσει το αυτοκίνητό τους, για να πάνε στο Παίδων. Ήταν πάνω στο γρασίδι και για αδιευκρίνιστες συνθήκες η ρόδα του αυτοκινήτου του νεαρού βρήκε πάνω στη μύτη της νησίδας, εκτοξεύτηκε, θέρισε το μικρό παιδί», είπε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το τροχαίο.

«Το παιδί ήταν σε νόμιμο σημείο, ήταν πάνω στο γρασίδι. Το όχημα είχε σαφώς παραπάνω χιλιόμετρα. Δεν πήγαινε μαλλιοκούβαρα, δεν είχε 200 χιλιόμετρα, αλλά είναι σίγουρο από τα βίντεο ότι πήγαινε με παραπάνω.

Υπάρχει αυτή η πιθανότητα να προσέκρουσε στο κράσπεδο, να έφυγε ο έλεγχος του αυτοκινήτου. Θέρισε το παιδάκι και έσκασε πάνω στην κολόνα», είπε ακόμη.

Όπως ανέφερε ακόμη, το παιδί πήγαινε σχολείο και δεν καθάριζε τζάμια. «Τα ανατρέπω όλα γιατί υπάρχουν αυτή τη στιγμή μαρτυρίες συγγενών, οι οποίοι τα λένε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και προκαλούν ανατροπή».