Ο Damiano David, ο χαρισματικός τραγουδιστής του ιταλικού ροκ συγκροτήματος Måneskin, αναδείχτηκε ως ο πρώτος παγκόσμιος πρέσβης της Diesel. Αυτή η συνεργασία ήταν μια σημαντική κίνηση, που αντανακλούσε το τολμηρό και αιχμηρό στιλ και του lead singer και της brand.

Ο Damiano David έχει γίνει μια επιδραστική φιγούρα στον κόσμο της μόδας, γνωστός για τις τολμηρές και αντισυμβατικές επιλογές του, οι οποίες εναρμονίζονται απόλυτα με την επαναστατική και καινοτόμο ταυτότητα της Diesel. Η συνεργασία του με την Diesel στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ροκ κουλτούρας και της υψηλής μόδας, αντικατοπτρίζοντας τέλεια την εικόνα της Diesel ως μιας μάρκας που σπάει τα όρια και προκαλεί τις νόρμες.

Υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Glenn Martens, η Diesel επιδιώκει να ανανεώσει την εικόνα της και να συνδεθεί με νεανικά, σύγχρονα κοινά. Η ανάδειξη του Damiano David ως παγκόσμιου πρέσβη είναι μια στρατηγική κίνηση για να εκμεταλλευτεί τη διεθνή απήχησή του και τον πολιτιστικό αντίκτυπο των Måneskin, ιδιαίτερα μετά τη νίκη τους στη Eurovision το 2021, που τους έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Damiano έκανε το ντεμπούτο του με την Diesel τον Μάιο στο Met Gala 2024 όπου εμφανίστηκε με total custom Diesel look σχεδιασμένο από τον Glenn Martens.

Η συνεργασία περιλαμβάνει τον David να φορά τις τελευταίες συλλογές της Diesel, να εμφανίζεται σε διαφημιστικές καμπάνιες και να εκπροσωπεί τη μάρκα σε σημαντικά γεγονότα. Το μοναδικό του στιλ και η επιρροή του τον καθιστούν ιδανικό εκπρόσωπο της Diesel, ενσωματώνοντας το πνεύμα της μοναδικότητας, της δημιουργικότητας και της αντισυμβατικότητας της μάρκας.

Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει πώς οι μάρκες μόδας στρέφονται σε επιδραστικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας, για να παραμένουν σχετικές και να συνδέονται με σύγχρονα κοινά. Ο ρόλος του Damiano David ως παγκόσμιου πρέσβη της Diesel τον εδραιώνει ως σημαντική φιγούρα στη βιομηχανία της μόδας, πέρα από τη μουσική.

H επιλογή του Damiano ως παγκόσμιου πρεσβευτή σηματοδοτεί την αρχή μιας δημιουργικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επερχόμενης συλλογής capsule χωρίς φύλο που συν-σχεδιάστηκε από τον Damiano και τον Glenn Martens και θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.