Η πρώην παίκτρια του MasterChef, Ντέμη Γεωργίου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα (22/07) μετά από βακτηριακή λοίμωξη, η οποία της προκάλεσε σηπτικό σοκ.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα στο Action24 εξήγησε τι οδήγησε την 39χρονη κοπέλα στον θάνατο και τι θα έπρεπε να γίνει για να σωθεί η ζωή της.

«Το σηπτικό σοκ το αντιμετωπίζουμε όταν πάει ο ασθενής έγκαιρα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, η κοπέλα αυτή ήταν με αδυναμία και δεν το ήξερε, πήρε άδεια γι’ αυτό κι έμεινε σπίτι. Έπαιρνε κάτι φάρμακα, δεν ξέρω ακριβώς τι… Τη βρήκαν σε κώμα, τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πάρου και μετά τη διασωλήνωσαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας», είπε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Μάλιστα, στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Αυτό το βακτήριο, όταν μπαίνει στον οργανισμό, καταστρέφει τα κύτταρά μας και βγαίνουν τοξίνες, αυτές πάνε στα όργανα και φτάνουμε στο πολυοργανικό σύνδρομο, δηλαδή σιγά σιγά καταστρέφει όλα τα όργανα».

Στη συνέχεια η Ματίνα Παγώνη είπε: «Η κοπέλα καθόταν σπίτι γιατί δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να πάει σε έναν γιατρό. Γιατί αν έκανε τις πρώτες εξετάσεις, θα φαινόντουσαν κάποια πράγματα. Αυτό δεν έγινε σε μία μέρα, πρέπει να ήταν περισσότερες».

«Δεν πεθαίνεις από ένα απλό μικρόβιο. Εξαρτάται τι μικρόβιο είναι, πόσες μέρες έχουν περάσει, τι συμπτώματα έχεις, πώς τα αντιμετώπισες και όλα αυτά», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να έχει σωθεί η Ντέμη Γεωργίου απάντησε: «Αν είχε πάει στο Κέντρο Υγείας και είχε κάνει εξετάσεις», ενώ συμπλήρωσε: «Πάντα αντιβίωση δίνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ωστόσο, κλείνοντας η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πως: «Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, καθώς δεν μου αρέσει να κάνω τον γιατρό, αν και είμαι γιατρός, σε περιστατικό που δεν το έχω δει και δεν ξέρω το ιστορικό».