Οσο καλός είναι στην Ελλάδα (άλλο το επίπεδο, βεβαίως) τόσο κακός είναι στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του στα κόρνερ των αντιπάλων. Εξι κόρνερ χτύπησε η Παρί, τρία γκολ έβαλε, όλα με κεφαλιές μετά την εκτέλεση. Οι «ερυθρόλευκοι» την έπαθαν και πάλι από τη γωνία.

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο εντός έδρας ματς με τη Λεβάντε έψαχνε τη μεγάλη ανατροπή του 3-0 της Ισπανίας, αλλά μόλις στο 9′ ο Μπαρκέρο εκτελεί κόρνερ και ο Μάρτινς αμαρκάριστος σκοράρει με κεφαλιά για το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ στο Φάληρο. Πάλι, ως γηπεδούχος, στην πρεμιέρα του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, η Σάλκε του ανοίγει το σκορ με τον ίδιο τρόπο. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, κόρνερ του Φαρφάν, κεφαλιά του Χέβεντες και 0-1 (1-2 τελικό).

Η μεγάλη ζημιά είχε γίνει λίγους μήνες πριν. Στις 15/3/2012 στον επαναληπτικό με τη Μέταλιστ. Κόρνερ, δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, ίδια εστία με προχθές, σκύβει ο Τζεμπούρ, αδρανεί ο Μέγερι, προλαβαίνει στο πρώτο δοκάρι ο Ντέβιτς και με προβολή κάνει το 1-2 που αποκλείει τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που δέχτηκε γκολ από κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα του Πειραιά; Σχεδόν 2 χρόνια πίσω. Ηταν στις 6 Νοεμβρίου του 2011 για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Αρης – Ολυμπιακός 2-3.

Οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 1-2 στο 77ο λεπτό όταν από κόρνερ του Ούμπιντες, ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά και με κοντινή προβολή σκόραρε ο Τόχα). Από τότε άλλη ελληνική ομάδα που να σκοράρει από κόρνερ στον Ολυμπιακό δεν έχει βρεθεί. Αλλο Ευρώπη, άλλο Ελλάδα…

Ντεμπούτο για έξι

Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι από τους 14 που έπαιξαν κόντρα στην Παρί, οι πέντε έκαναν ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σάμαρης (φωτό), Μετζανί, Μπονγκ, Κάμπελ και Γιαταμπαρέ πήραν το βάπτισμα του -ευρωπαϊκού- πυρός. Το ένα τρίτο της ομάδας του Πειραιά δεν είχε ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μαζί με αυτούς και ο Μίτσελ, ο οποίος έκανε πρεμιέρα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεκόρ για Παρί

Η Παρί έχει στόχο ακόμη και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πανάκριβη ομάδα. Εκανε ιδανική πρεμιέρα. Στο Παρίσι είχαν κι έναν έξτρα λόγο να είναι χαρούμενοι. Αυτό το 1-4 αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη τους στη διοργάνωση.

Ως τώρα μεγαλύτερη ήταν το 0-2 με το οποίο πέρασαν πέρυσι από Κίεβο και Ζάγκρεμπ κόντρα στις αντίστοιχες Ντιναμό. Στην Ευρώπη γενικά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκτός έδρας μετά το 4-0 στο Λουξεμβούργο επί της Ντίφερντανζ (18/8/11) για προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Τρία γκολ σε 18 λεπτά, Πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια!

Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο; Πολλά δεν είναι; Είναι. Ο Ολυμπιακός δεν το συνηθίζει να δέχεται τόσα ούτε στην Ελλάδα μήτε στην Ευρώπη.

Εφαγε τρία γκολ σε δεκαπέντε λεπτά και το 1-1 του πρώτου μέρους έγινε 1-4 υπέρ της Παρί. Μαύρη νύχτα, βέβαια, ήταν το 7-0 από τη Γιουβέντους όταν έχανε 4-0 στο ημίχρονο και έφαγε άλλα τρία στο β’ στην αυλαία του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003-04. Πότε την έπαθε έτσι ξανά; Στην Ελλάδα δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο μέρος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 30/3/2008, χάνοντας 4-0 για το πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη, σε δεύτερο μέρος, τελευταία φορά ως προχθές, δέχτηκε τρία γκολ από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» στις 24/10/2007 για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς και το 1-1 του πρώτου 45λεπτου έγινε 4-2 για τους Μαδριλένους σε μια όμως εντυπωσιακή εμφάνιση των Πειραιωτών (άγγιξαν το 3-3 με τον Κοβάτσεβιτς λίγο πριν δεχθούν το τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις). Ως γηπεδούχος του ξανασυνέβη στις 13/11/2002 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Στη Ριζούπολη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα όταν βρέθηκε να χάνει 1-3 στο πρώτο μέρος (ισοφάρισε 3-3 στο Β’).

Στην Ελλάδα δέχθηκε τρία γκολ σε δεύτερο μέρος σε ματς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ στο 5-3 επί της Λάρισας στις 3/10/2001. Πότε δέχτηκε τρία γκολ ως γηπεδούχος σε δεύτερο ημίχρονο, όπως τώρα, σε ευρωπαϊκό αγώνα;

Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω. Στις 3 Νοεμβρίου του 1982 όταν έχασε 0-4 από το Αμβούργο του Ερνστ Χάπελ. Ηταν ρεβάνς του 1-0 της Γερμανίας για τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλητριών. Βρέθηκε να χάνει 0-1 από γκολ του Μάγκατ στο 26′.

Εχασε τελικά με 4-0 στο ΟΑΚΑ με τους Χρούμπες (51′), Ραλφ (54′) και Μπάστρουμπ (85′) να βάζουν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος και να διαλύουν τους «ερυθρόλευκους». Εκείνη τη χρονιά μάλιστα οι Γερμανοί κατέκτησαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών στον τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ με 1-0 κόντρα στη Γιουβέντους του Πλατινί.

Στο νέο Καραϊσκάκη πάντως ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο είτε από ελληνική είτε από ευρωπαϊκή ομάδα. Ακόμη και στο 1-4 από τη Λιόν που ήταν η πιο βαριά ήττα έως τώρα σε αυτό το γήπεδο, οι Γάλλοι ήταν μπροστά με 1-2 στο ημίχρονο. Τώρα, αυτό άλλαξε. Τρία γκολ σε διάστημα 18 λεπτών! Από το 68′ έως το 86′ το 1-1 έγινε 1-4. Βαρύ, πολύ βαρύ. Το πιο μικρό χρονικά διάστημα που δέχτηκε τρία γκολ, ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός στη νεότερη ιστορία του. Πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο είχε δεχτεί το 4-5 από τον ΟΦΗ στο παλιό Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική του 1989-1990…

Πηγή: sday.gr