Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 συνεχίζονται πολύ ευχάριστα για την Ελλάδα αφού με το χάλκινο μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους η συνολική συγκομιδή είναι πλέον στα 5, ξεπερνώντας έτσι την επίδοση στο Τόκιο (4) και έχοντας ως νέο στόχο να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει τα 6 του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Η αρχή έγινε με τον Θοδωρή Τσελίδη που έκανε την έκπληξη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο, για να ακολουθήσει το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 200μ. ύπτιο. Μετάλλιο που απέκτησε ιστορική αξία αφού είναι το πρώτο, το μοναδικό που έχει κατακτήσει η χώρα μας σε πισίνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από εκεί και πέρα, η συνέχεια δόθηκε στην κωπηλασία με το χάλκινο των Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή και το επίσης χάλκινο των Κοντού – Φίτσιου, για να έρθει τώρα, το Σάββατο (4/8), και το… αναμενόμενο μετάλλιο του Πετρούνια, ο οποίος πήρε το χάλκινο στους κρίκους.

Έτσι, η Ελλάδα έχει ήδη 5 μετάλλια στο Παρίσι, ξεπερνώντας τη συγκομιδή στο Τόκιο (4) και έχοντας πλέον ως στόχο να πιάσει ή και να ξεπεράσει τα 6 μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016.

Με τον Μίλτο Τεντόγλου να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως έδειξε και στον προκριματικό του άλματος εις μήκος, το μετάλλιο, το οποίο θα είναι το 6ο στο Παρίσι για τη χώρα μας, μοιάζει βέβαιο (πλην συγκλονιστικού απροόπτου) ενώ καλές πιθανότητες έχει και ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα εις ύψος.

Η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Ελλάδας είναι τα 47 μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 1896 και ακολουθούν τα 16 του 2004 στην Αθήνα, τα 13 στο Σίδνεϊ το 2000, τα 8 στην Ατλάντα το 1996 και τα 6 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.