Η στιλίστρια Allison Bornstein χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης στο χώρο της μόδας καθώς εμβαθύνει πολύ με τις θεωρίες της στην έννοια του προσωπικού στιλ εντοπίζοντας ποιες είναι οι παράμετροι που το καθορίζουν αλλά και εν συνεχεία το εξελίσσουν. Μάλιστα δική της είναι και η «θεωρία του λάθος παπουτσιού» καθώς και η «μέθοδος των τριών λέξεων» που θα αναλύσουμε τώρα.

Ουσιαστικά αυτό που σας καλεί να κάνετε η Allison Bornstein με αυτή τη μέθοδο είναι αρχικά να σκεφτείτε και να περιγράψετε το προσωπικό σας στιλ με τρεις λέξεις, αλλά χρησιμοποιώντας αυστηρά μία και μοναδική λέξη για να το χαρακτηρίσετε κάτι που μπορεί να σας φανεί δύσκολο, περιοριστικό και απλουστευμένο. Στην πράξη όμως δεν είναι έτσι. Αντίθετα είναι ευρείες, άρα σας αφήνουν χώρο να περιηγηθείτε περισσότερο μέσα σε αυτές τις έννοιες. Επίσης οι τρεις λέξεις χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1.# H λέξη που χαρακτηρίζει το στιλ που έχετε ήδη: Με αυτή τη λέξη θα περιγράψετε το στιλ των ρούχων που φοράτε πιο συχνά από τα υπόλοιπα. Είναι πχ. τα τζιν και τα T Shirt; Τότε μάλλον είστε casual τύπος.

2.# Η λέξη που περιγράφει το στιλ που ονειρεύεστε να αποκτήσετε: Mε αυτή τη λέξη θα ονοματίσετε το στιλ που θέλετε να αποκτήσετε και δεν έχετε ακόμη υιοθετήσει πλήρως, ούτε ενσωματώσει στο look σας.

3.# Η λέξη που εκφράζει τη συναισθηματική κατάσταση που θέλετε να σας προκαλεί το στιλ σας: Με αυτή τη λέξη θα περιγράψετε το πώς θέλετε να αισθάνεστε όταν ντύνεστε: Γιατί τη μεγαλύτερη σημασία την έχει το να νιώθουμε όμορφα και ο εαυτός μας μέσα στα ρούχα μας.

Οι τρεις αυτές λέξεις θα σας δώσουν όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για το προσωπικό σας στιλ. Στη συνέχεια θα μπορέσετε να αγοράσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ καθώς και να τα συνδυάσετε έτσι, ώστε να μετατρέψετε το look που ήδη έχετε σε ένα που θα σας εκφράζει καλύτερα. Σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε όλοι ανελέητα από trends τα οποία μπορεί και να μη μας εκφράζουν, η συγκεκριμένη μέθοδος μας επιτρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουμε και περιμένουμε από το ντύσιμό μας και να το επιτύχουμε. Έτσι θα αποφύγουμε και άσκοπες αγορές, ενώ θα μπορούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε την εμφάνισή μας προσθέτοντας ένα ένα κομμάτι το οποίο θα είναι επιλεγμένο προσεκτικά και στοχευμένα κάνοντας ωστόσο τη διαφορά.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως ένα πάρα πολύ απλό look θα μετατραπεί σε personalised αν γνωρίζετε τις απαντήσεις στις τρεις βασικές ερωτήσεις της «μεθόδου των τριών λέξεων».