Η ίντερσεξ πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ έσπασε τη σιωπή της και δήλωσε ότι το κύμα του μίσους που αντιμετώπισε λόγω παρανοήσεων σχετικά με το φύλο της «βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ζήτησε να σταματήσει ο εκφοβισμός των αθλητών, αφού η ίδια επηρεάστηκε πολύ από τις διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της.

Σημειώνεται πως η 25χρονη intersex πυγμάχος από την Αλγερία, Ιμάνε Κελίφ, δημιούργησε με τη νίκη της επί της ιταλίδας αντιπάλου της στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μετά τη συζήτηση που άνοιξε με την τελετή έναρξης, δίνοντας, όπως είχε κάνει και η τελετή, «λαβή» για σχόλια στο αντί-woke κίνημα ολόκληρου του πλανήτη.

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις Ολυμπιακές αρχές και να αποφύγουν το bullying όλων των αθλητών, γιατί έχει σημαντικές επιπτώσεις», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό SNTV.

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να σκοτώσει τις σκέψεις, το πνεύμα και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και εξαιτίας αυτού, τους ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό», πρόσθεσε.

Η 25χρονη Κελίφ αναγνώρισε την πίεση και τον πόνο της να υπομείνει αυτή τη δοκιμασία, ενώ αγωνιζόταν μακριά από την πατρίδα της στο πιο σημαντικό γεγονός της αθλητικής της καριέρας.

«Μιλάω με την οικογένειά μου δύο φορές την εβδομάδα. Ελπίζω όσα λέγονται να μην τους έχουν επηρεάσει βαθιά», είπε, όπως μεταδίδει το CBC. «Ανησυχούν, αλλά ένα χρυσό μετάλλιο θα ήταν η καλύτερη απάντηση για όσα λέγονται».