Την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεως του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος εκφράζει με σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου.

Η πλήρης ανακοίνωση

«Σχετικά με το νόμο περί καταργήσεων και συγχωνεύσεων των οργανισμών και συγκεκριμένα για τις πληροφορίες που αναφέρονται στην συγχώνευση του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ δηλώνουμε την ανησυχία μας για τη διάλυση αυτού του χρήσιμου και μάλιστα αυτοχρηματοδοτούμενου εργαλείου της οικονομίας μας που προσφέρει πολύτιμο έργο, στον προϋπολογισμό, στην αλυσίδα δραστηριοτήτων του γάλακτος και του κρέατος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και φυσικά των καταναλωτών.

Η ανησυχία μας έγκειται στα εξής:

• Στο νέο μηχανισμό που θα πραγματοποιεί τον σημαντικό έλεγχο του γάλακτος και τη διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.
• Την πιθανή αύξηση του κόστους των υποχρεωτικών αναλύσεων του νέου ελεγκτικού μηχανισμού και τη μετακύλιση αυτού στην τιμή του τελικού προϊόντος για τους καταναλωτές.
• Τη διασφάλιση των καταναλωτών από τις «ελληνοποιήσεις» γάλακτος και κρέατος καθώς επίσης και από τις παράνομες χρήσεις γάλακτος.
Στο όνομα της κρίσης δεν επιτρέπεται η πλήρης ισοπέδωση των πάντων προς όφελος πιθανών οικονομικών συμφερόντων μεγαλοεισαγωγέων. Η προστασία της τσέπης και πάνω απ’ όλα της υγείας του καταναλωτή δεν χαρίζεται ούτε διαπραγματεύεται. Πιστεύουμε ότι η αυτοτέλεια και η συνέχιση της λειτουργίας ενός τέτοιου οργανισμού είναι αναγκαία για την προστασία τόσο της κτηνοτροφίας μας όσο και των καταναλωτών που είμαστε όλοι εμείς.

Από το Δ.Σ.
της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΒΡΟΥ»