Σοκ έχει προκαλέσει η διπλή οικογενειακή τραγωδία στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, κοντά στην Ελαία, στη Μεσσηνία, και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο πατεράδες με τα δύο παιδιά τους, ηλικίας ενός και 12 ετών.

Του ανταποκριτή μας στην Ηλεία patrisnews.gr

Ο Πύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος, περιέγραψε όσα σοκαριστικά αντίκρισαν όταν έφτασαν στο σημείο του τροχαίου: «Στο πρώτο όχημα ήταν μια γυναίκα με ένα παιδί νεκρό, και στο δεύτερο όχημα, το πλακωμένο από την νταλίκα ήταν ένας άνδρας κι ένα κορίτσι 12 ετών. Απεγκλωβίσαμε συνολικά έξι άτομα. Τα τέσσερα νεκρά. Υπήρχαν και πέντε ακόμα τραυματισμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία».

Τελικά, όπως έγινε γνωστό δεν πέθανε μητέρα με το μωρό της αλλά, ενδεικτικό της τραγικότητας του συμβάντος είναι το γεγονός πως με δυσκολία μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει τις σορούς που μεταφέρονταν από τα συντρίμμια στα ασθενοφόρα.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός της νταλίκας που είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα οι δεξιοί τροχοί να βγουν εκτός δρόμου, στο πρανές. Στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα στο δρόμο, έστριβε αριστερά το τιμόνι, με τον τράκτορα να περνά στο αντίθετο ρεύμα, να παρασύρει το πρώτο όχημα, να «διπλώνει» στη μέση και να εγκλωβίζει κι ένα δεύτερο όχημα.

Στο τροχαίο ενεπλάκη και ένα ακόμα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να σωθεί σαν από θαύμα. Κατάφερε να βγάλει το όχημα του εκτός δρόμου, εξετράπη της πορεία του, όμως, αυτός και οι συνεπιβάτες του, είναι ζωντανοί.

Η περιγραφή του, σοκάρει. «Κοιτούσαμε να δούμε αν είμαστε εντάξει, αν είμαστε ζωντανοί. Είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου που ήταν καρφωμένο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν κάτω από την νταλίκα, πέρασε μια ώρα να καταλάβουμε ότι υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί. Ήταν καλυμμένο με την νταλίκα».

Είχαν πάει να δουν τον 19χρονο να ορκίζεται φαντάρος

Από το πρώτο όχημα, ανασύρθηκε νεκρή η 12χρονη κοπέλα καθώς κι ένας άνδρας 44 ετών, από τα Καλύβια της Ήλιδας. Πρόκειται για τους Ιωάννα Καραβέλλα και τον πατέρα Αντώνη. Σοβαρά τραυματίας ανασύρθηκε ο 19 συνοδηγός του οχήματος, αδερφός και γιος των θυμάτων, και ελαφρά τραυματίας η μία γυναίκα 66 ετών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια από το χωριό της Αμαλιάδας, επέστρεφε από την Καλαμάτα όπου είχαν πάει για τον ορκωμοσία του 19χρονου αγοριού στο στρατόπεδο της πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πατέρας, που ανασύρθηκε νεκρός, υπηρετούσε κι αυτός στον στρατό, σε μονάδα της Ρόδου.

Από το δεύτερο όχημα, ανασύρθηκε νεκρό το μόλις ενός έτους κοριτσάκι κι ένας άνδρας 38 ετών. Από το ίδιο όχημα, σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο ένα αγόρι 6 ετών και ελαφρά τραυματισμένη είναι η συνοδηγός του οχήματος, 38 ετών.

Ο οδηγός της νταλίκας, πάντα με τις ίδιες πηγές, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Έξω από τα νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί οι πολυτραυματίες εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Εμπλοκή του οδηγού της μοιραίας νταλίκας και σε άλλο τροχαίο

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν, πως ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο στον ίδιο δρόμο, ακριβώς έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Ζαχάρως. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος μοτοσικλετιστής.