Ένας σεφ ήταν μεταξύ των επιβατών της πτήσης που μετέφερε την ολυμπιακή ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου στο Παρίσι. Ο σεφ θα βοηθήσει στην προετοιμασία γευμάτων για τους αθλητές της βρετανικής αποστολής, μετά από παράπονα που εκφράστηκαν στο Ολυμπιακό χωριό για μικρές ποσότητες τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.

Οι υπεύθυνοι της εστίασης στο Χωριό δέχονται πολλές καταγγελίες για προβλήματα εφοδιασμού αλλά και για το χαμηλό επίπεδο διατροφικής αξίας των τροφίμων, με την εταιρεία κέτεριγνκ Sodexo Live, που έχει αναλάβει την τροφοδοσία, να ισχυρίζεται ότι αύξησε την ημερήσια παραγγελία πολλών από τα πιο δημοφιλή είδη.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Equipe ότι «παίρνουν πολύ σοβαρά τα σχόλια» και «εργάζονται για να αυξήσουν τις προμήθειες στα εστιατόρια του Ολυμπιακού Χωριού».
Τα αυγά, το κοτόπουλο και ορισμένοι υδατάνθρακες είναι ήδη σε μεγάλη έλλειψη, ενώ οι Βρετανοί αθλητές άρχισαν να φέρνουν και γεύματα σε πακέτο μέσα στο Χωριό για να εξασφαλίσουν ένα πιο θρεπτικό βραδινό γεύμα.

Ο Άντι Άνσον, ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μίλησε στους Times υποστηρίζοντας ότι το φαγητό στο Χωριό «δεν είναι επαρκές» και ότι τα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

«Δεν έχουμε αρκετά είδη τροφίμων: αυγά, κοτόπουλο, ορισμένοι υδατάνθρακες, αλλά υπάρχει και θέμα με την ποιότητα του φαγητού. Σερβίρεται ωμό κρέας στους αθλητές. Πρέπει να το βελτιώσουν δραστικά τις επόμενες δύο μέρες. Οι αθλητές μας προτιμούν να φάνε στο στρατηγείο μας στο Κλισί, οπότε πρέπει να πάρουμε άλλον έναν σεφ, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πιστεύαμε ότι θα ήταν.

Οι αθλητές δεν πηγαίνουν εκεί απλώς για να φάνε το μεσημεριανό τους, ετοιμάζουν γεύματα και για το δείπνο τους, καθώς δεν θέλουν να πάνε στο εστιατόριο των αθλητών για φαγητό. Προσπαθούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητές μας θα έχουν περισσότερο φαγητό. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο Άνσον.

Περίπου 40.000 γεύματα ετοιμάζονται στο χωριό των αθλητών κάθε μέρα και το κεντρικό εστιατόριο έχει 3.300 θέσεις.