Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου, με κόκαλα
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. ανάμεικτα μυρωδικά
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε την πάπρικα σε ένα μπολ μαζί με τα μυρωδικά και το σκόρδο, αν χρησιμοποιήσετε, μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
- Σκορπίστε το σε ένα πιάτο. Τρίψτε τα μπούτια κοτόπουλου με το λάδι και, στη συνέχεια, καλύψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών.
- Βάλτε τα στο καλάθι του air fryer και ψήστε τα, με το δέρμα προς τα κάτω, για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να γίνει τραγανή η πέτσα.
- Για να ελέγξετε αν είναι ψημένα, τρυπήστε με ένα μαχαίρι το παχύτερο σημείο του μηρού για να δείτε αν τα υγρά τρέχουν καθαρά. Αφαιρέστε αμέσως από το air fryer για να μην μαλακώσει η πέτσα.