Τα καρότα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυχρησιμοποιούμενα λαχανικά, γνωστά για το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα, την τραγανή υφή και τη γλυκιά γεύση τους. Και όχι άδικα: Χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ισορροπημένη διατροφή. Ένα από τα πιο αξιόλογα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν είναι η βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιούς όρασης, του δέρματος και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Η εξίσου σημαντική -για την πήξη του αίματος και την υγεία των οστών- βιταμίνη Κ είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στα καρότα, τα οποία επιπλέον είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως β-καροτίνη, α-καροτίνη και λουτεΐνη.

Υλικά (12 τεμάχια)

  • 200 γρ. βρόμη
  • 80 γρ. καρότο λεπτοτριμμένο
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 80 γρ. μέλι
  • 35 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 350 γρ. γάλα φυτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 1 αβγό και 2 ασπράδια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν σε έναν παχύρρευστο χυλό.
  • Βήμα 2: Τοποθετούμε τον χυλό σε θήκες σιλικόνης ή μεταλλικές θήκες στις οποίες έχουμε βάλει λαδόχαρτο.
  • Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 20-25’.

Διατροφική αξία ανά muffin

  • Ενέργεια: 137 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4,7 γρ.
  • Λιπαρά: 3,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI