Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η υγεία των οστών, η σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών και η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Οι ημερήσιες ανάγκες διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, με τους άνδρες να χρειάζονται 400-420 mg και τις γυναίκες 310-400 mg. Και παρότι υπάρχουν πολλές φυσικές πηγές μαγνησίου, σχεδόν το 50% των ανθρώπων έχει έλλειψη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες παθήσεις.
Δείτε 9 φρούτα πλούσια σε μαγνήσιο, που μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σας, σύμφωνα με το Health.
- Φραγκόσυκο. 127 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (30% της Ημερήσιας Αξίας – DV). Είναι επίσης Πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
- Ξηρά σύκα. 100 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (24% DV). Επιπλέον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη B6 και ασβέστιο
- Φρούτο του πάθους. 68.4 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (16.2% DV). Έξτρα όφελος η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α
- Αβοκάντο. 43.5 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (10.35% DV). Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες
- Ξερά βερίκοκα. 41.6 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (9.9% DV). Είναι και μια εξαιρετική πηγή για κάλιο και σίδηρο
- Μπανάνες. 40.6 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (9.6% DV). Εκτός από το μαγνήσιο, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε βιταμίνη Β6
- Γκουάβα. 36.4 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (8.6% DV). Περιέχει και υψηλή βιταμίνη C, αλλά και πρωτεΐνη
- Παπάγια. 34.6 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (8.2% DV). Είναι επίσης πλούσια σε φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά καροτενοειδή
- Μαύρα μούρα. 28.8 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (7% DV). Τα μαύρα μούρα είναι πλούσια και σε βιταμίνες C και K, καθώς και αντιοξειδωτικά
10 επιπλέον πηγές μαγνησίου
Εκτός από τα φρούτα, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου μέσω των εξής τροφών:
- Σπανάκι: 156 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο
- Κολοκυθόσποροι: 156 mg ανά ουγγιά
- Σπόροι τσία: 111 mg ανά ουγγιά
- Μαύρα φασόλια: 120 mg ανά φλιτζάνι
- Ένταμαμε: 100 mg ανά φλιτζάνι
- Καφέ ρύζι: 84 mg ανά φλιτζάνι
- Αμύγδαλα: 80 mg ανά ουγγιά
- Κάσιους: 74 mg ανά ουγγιά
- Γάλα σόγιας: 61 mg ανά φλιτζάνι
- Γιαούρτι: 42 mg ανά 8 ουγγιές