Υλικά
- 250 γρ. κοτομπουκιές
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. τσαγιού ντρέσινγκ για σαλάτα Καίσαρα
- 1 κ. γλ. φρέσκο ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο σκόρδο
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, διαιρεμένο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι
- 1 κ. σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε τα κατεψυγμένα φιλέτα κοτόπουλου στο ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τα φιλέτα στη μέση του χρόνου θέρμανσης.
- Εντωμεταξύ, χτυπήστε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα του καίσαρα, το χυμό λεμονιού, την πάστα αντζούγιας, το σκόρδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.
- Ανακατέψτε μαζί το μαρούλι, το κοτόπουλο, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Ρίξτε το μισό ντρέσινγκ στο μείγμα της σαλάτας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
- Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με λευκό βαλσάμικο και γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα.
- Σερβίρετε αμέσως.