Υλικά

  • 250 γρ. κοτομπουκιές
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τσαγιού ντρέσινγκ για σαλάτα Καίσαρα
  • 1 κ. γλ. φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο σκόρδο
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, διαιρεμένο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1 κ. σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε τα κατεψυγμένα φιλέτα κοτόπουλου στο ταψί.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τα φιλέτα στη μέση του χρόνου θέρμανσης.
  4. Εντωμεταξύ, χτυπήστε το ντρέσινγκ για τη σαλάτα του καίσαρα, το χυμό λεμονιού, την πάστα αντζούγιας, το σκόρδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.
  5. Ανακατέψτε μαζί το μαρούλι, το κοτόπουλο, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  6. Ρίξτε το μισό ντρέσινγκ στο μείγμα της σαλάτας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
  7. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με λευκό βαλσάμικο και γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα.
  8. Σερβίρετε αμέσως.