Υλικά

  • 1 αυγό, ολόκληρο
  • 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/4 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι αβοκάντο ή ελαιόλαδο με ελαφριά γεύση

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε το αυγό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίξτε αργά το λάδι από πάνω και αφήστε το να κατασταλάξει για ένα λεπτό.
  2. Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ μέσα στο μείγμα και πιέστε το σταθερά στον πυθμένα, φροντίζοντας να καλύπτει τον κρόκο του αυγού.
  3. Ενεργοποιήστε το και κρατήστε το πιεσμένο στον πυθμένα του μπολ για τουλάχιστον 10 έως 15 δευτερόλεπτα, χωρίς να το μετακινήσετε.
  4. Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να γαλακτωματοποιείται και να πήζει, μετακινήστε αργά το ραβδομπλέντερ πάνω- κάτω για να συνδυάσετε όλα τα υλικά.
  5. Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τοποθετήστε τη σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης στο ψυγείο.