Υλικά
- 1 αυγό, ολόκληρο
- 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. ξύδι από λευκό κρασί
- 1/4 κ. γλ. μουστάρδα
- 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού λάδι αβοκάντο ή ελαιόλαδο με ελαφριά γεύση
Εκτέλεση
- Προσθέστε το αυγό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίξτε αργά το λάδι από πάνω και αφήστε το να κατασταλάξει για ένα λεπτό.
- Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ μέσα στο μείγμα και πιέστε το σταθερά στον πυθμένα, φροντίζοντας να καλύπτει τον κρόκο του αυγού.
- Ενεργοποιήστε το και κρατήστε το πιεσμένο στον πυθμένα του μπολ για τουλάχιστον 10 έως 15 δευτερόλεπτα, χωρίς να το μετακινήσετε.
- Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να γαλακτωματοποιείται και να πήζει, μετακινήστε αργά το ραβδομπλέντερ πάνω- κάτω για να συνδυάσετε όλα τα υλικά.
- Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τοποθετήστε τη σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης στο ψυγείο.