Υλικά
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
- 1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
- 1 πρέζα λευκό πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
- Αλάτι κατά βούληση
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα κρεμμύδια στο γάλα για 5 λεπτά.
- Συνδυάστε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το λευκό πιπέρι και το αλάτι.
- Προσθέστε μια χούφτα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν. Αφαιρέστε και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια, μία χούφτα κάθε φορά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ένα air fryer. Τηγανίστε τα κρεμμύδια σε δόσεις, ανακατεύοντας όπως χρειάζεται, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, 2 έως 3 λεπτά το καθένα.
- Σουρώστε τα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίστε. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.