Ο Γαλλοαλγερινός φορ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή χρονιά με τον Ολυμπιακό, με στατιστικά που αγγίζουν την τελειότητα.

Έχει εξελιχθεί σε… serial killer και είναι ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού και ένας από τους πρωταγωνιστές της Σούπερ Λίγκας!

Ο 27χρονος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 4 γκολ και δεύτερος στη Σούπερ Λίγκα, μετά τον Σεμπάστιαν Λέτο που έχει 7, ενώ έχει και το μοναδικό δοκάρι των «ερυθρολεύκων». Η έφεσή του στο σκοράρισμα δεν… περιγράφεται άλλο!

Πέμπτος στις τελικές προσπάθειες στη Σούπερ Λίγκα και πρώτος στον Ολυμπιακό με 14, αλλά αποτελεσματικότατος, καθώς είναι τρίτος με 1 γκολ/3.5 τελικές σε όλο το πρωτάθλημα. Δυσκολεύεται να χάσει ευκαιρία!

Τέταρτος στα σουτ εντός περιοχής με 6 στη Σούπερ Λίγκα, ενώ δεύτερος μετά τον Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Μυρίζεται τη φάση και βρίσκεται πάντα κοντά στον τερματοφύλακα.

Δεν πολυβγαίνει εκτός περιοχής, καθώς έχει μόλις 3 σουτ, ενώ σε αυτό το κομμάτι είναι δεύτερος στον Ολυμπιακό, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα του Πειραιά δεν σουτάρει πολύ. Παλιά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνήθιζε να φωνάζει στους παίκτες του να κάνουν σουτ, αλλά τώρα φαίνεται ότι δεν το εφαρμόζει πολύ.

Η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι ήταν γνωστή από τις πρώτες στιγμές της καριέρας του. Φέτος, είναι τρίτος στις κεφαλιές στη Σούπερ Λίγκα με 5, ενώ στον Ολυμπιακό είναι πρώτος.

Δεν είναι ιδιαίτερα ομαδικός, μια και έχει δώσει 16 πάσες, αλλά για επιθετικός δεν πάει και άσχημα. Μάλιστα, έχει μοιράσει και μία ασίστ και είναι δεύτερος στον Ολυμπιακό μαζί με αρκετούς άλλους και πίσω από τον αεικίνητο… Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος έχει 3.

Ο ρόλος του είναι η επίθεση και όχι να μοιράζει μπαλιές. Παρ’ όλα αυτά, όταν το κάνει τα καταφέρνει αρκετά καλά, καθώς από τα 4 γεμίσματα που έχει επιχειρήσει, τα 3 ήταν επιτυχημένα.

Έχει κάνει και 27 λάθη, τα οποία στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό είναι δεύτερος μετά τον Ντζαμέλ Αμπτούν που έχει 28, αλλά σίγουρα μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε του τα έχει… συγχωρέσει.

Όσοι τον ήξεραν από παλιά, από τότε που έπαιζε στον Εθνικό Αστέρα, γνώριζαν την ικανότητά του στην τεχνική και την… κόλλα που έβαζε στη μπάλα με τα πόδια του. Αυτό αναγκάζει τους αντιπάλους να τον… σημαδεύουν και να του κάνουν φάουλ για να τον σταματήσουν. Είναι τρίτος στα κερδισμένα φάουλ με 19 στη Σούπερ Λίγκα, μόλις τρία μακριά από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Ντένις Επστάιν με 22. Στον Ολυμπιακό βρίσκεται στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά 6 από τον δεύτερο Μιραλάς.

Τέταρτος στα κλεψίματα στον Ολυμπιακό, τρίτος στα φάουλ, μετά από Κέβιν Μιραλάς και Τζαμέλ Αμπντούν, κάτι που δείχνει ότι ο Βαλβέρδε έχει επιβάλλει πειθαρχία στην πίεση που εφαρμόζει ψηλά.

Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες έχουν και τις αδυναμίες τους και ο Τζεμπούρ δεν θα μπορούσε να μην έχει και αυτός μία, μια και πάντα ήταν επιρρεπής στις κίτρινες κάρτες. Φέτος έχει 2 σε 5 αγώνες, όπως και ο Μιραλάς, ενώ ο Μοντέστο έχει 3.

Πηγή: sday.gr