Πληθαίνουν οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας όπου όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις υποθέσεις έφτασαν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας.

Του ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδας lamiareport.gr

Οι δύο από αυτές τελικά οδηγήθηκαν στη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης, ενώ η άλλη εκδικάστηκε κανονικά.

Στο εδώλιο κάθισε ηλικιωμένος συνταξιούχος στρατιωτικός, που φέρεται την Κυριακή (21/7) το βράδυ, να χτύπησε και να έβρισε τη σύζυγό του σε Κοινότητα της Λαμίας, όπου βρισκόντουσαν για το καλοκαίρι.

Όπως περιέγραψε το θύμα της επίθεσης, της έδωσε δύο χαστούκια και την έβρισε χυδαιότατα, σύμφωνα με όσα επανέλαβε ενώπιον Δικαστή και Εισαγγελέα.

H εκδοχή του κατηγορούμενου

Από την άλλη ο κατηγορούμενος έδωσε διαφορετική εκδοχή στην απολογία του, κάνοντας λόγο ότι εκείνη τον έβρισε και του μίλησε άσχημα. Μάλιστα όταν εκείνος νευρίασε πήρε ο μόνος του το «100» για να έρθει να επιβάλλει τη τάξη! Ωστόσο να σημειώσουμε ότι στο Κέντρο της Αστυνομίας είχε πάρει και ο γιος του ζητώντας να βοηθήσουν τη μητέρα του που κινδύνευε από τον πατέρα του.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής απειλής και της ενδοοικογενειακής προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, και μετατροπής αυτής προς 10 ευρώ ημερησίως, δίνοντας το περιθώριο εξόφλησης της ποινής σε δύο έτη.

Πηγή: ΑΠΕ