Στα 86 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης, πρώην πρόεδρος της ICS και διευθυντής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος της Άνδρου, του οποίου ο Σπύρος Πολέμης υπήρξε ιδρυτικό μέλος αλλά και επίτιμος πρόεδρος.

Η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του επιτίμου προέδρου, ιδρυτικού μέλους επί μακρόν προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και π. προέδρου του Παγκοσμίου Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping) ΣΠΥΡΟΥ ΜΙΧ. ΠΟΛΕΜΗ χθες Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρετούν, η Καμάρα που λάτρευε, η Άνδρος που υπεραγαπούσε, η διεθνής εφοπλιστική οικογένεια που χάνει ένα ενεργό μέλος της καθώς ο εκλιπών ήταν ένας ισχυρός εκπρόσωπος της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, της Αθήνας, της Νέας Υόρκης. Μεγάλη είναι η απώλεια πρωτίστως για την οικογένεια του Σπύρου Πολέμη, αλλά και για όσους συνεργάστηκαν και πορεύτηκαν μαζί του στη ζωή και στην επαγγελματική δημιουργία.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ ξεχώριζε για το ήθος, την σοβαρότητα, την ευγένεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος συνεργάσιμος, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, με πνευματικές ανησυχίες κι αναζητήσεις, δεν λύγισε στις φουρτούνες της ζωής και αγωνίστηκε μέχρι τέλους».