Δέκατη πέμπτη συνεχόμενη μέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών ήταν η σημερινή με τις θερμότερες περιοχές να είναι η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά και η νοτιοανατολική Πελοπόννησος.

Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας (41.9 °C) και ακολούθησε η Θήβα (41.6 °C) και τα Ψαχνά Ευβοίας (41.2 °C).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 189 από τους 513 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό 37%) ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 35.5 °C, τιμή υψηλότερη αυτής της 20/07 (34.8 °C) και της 21/07 (35.2 °C).

Αλλάζει από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Τρίτη, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, θα λάβουν χώρα το μεσημέρι και το απόγευμα στις πιο ορεινές και ημιορεινές αλλά και σε τμήματα χαμηλότερου υψομέτρου.

Στα παράκτια τμήματα της Πελοποννήσου  και στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-38 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 34-36 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 36-38 βαθμούς Κελσίου στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει βοριάς όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, 5-6 στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία ανά ημέρα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Η πτώση του υδράργυρου τις επόμενες ημέρες καταγράφεται και στο γράφημα του Σάκη Αρναούτογλου το οποίο δείχνει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία ανά ημέρα.