Την πρώτη της ομιλία μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα έδωσε η Κάμαλα Χάρις, σε προγραμματισμένη εκδήλωση βράβευσης των ομάδων που κέρδισαν τα κολλεγιακά πρωταθλήματα στο μπάσκετ.

«Ο πρόεδρός μας, ο Τζο Μπάιντεν, ήθελε να είναι σήμερα εδώ. Αισθάνεται πολύ καλύτερα και αναρρώνει γρήγορα και ανυπομονεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του. Από την πλευρά μου ήθελα να πω λίγα λόγια για τον πρόεδρό μας. Το κληροδότημα του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει όμοιό του στη σύγχρονη ιστορία» ανέφερε η Κάμαλα Χάρις κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού» ανέφερε εισαγωγικά η Κάμαλα Χάρις, η οποία στη συνέχεια αποθέωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Σε μια μόνο θητεία, έχει ξεπεράσει τα όσα έκαναν οι περισσότεροι πρόεδροι που υπηρέτησαν ακόμα και για δύο θητείες. Γνώρισα τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον γιο του Μπο. Συνεργαστήκαμε ως γενικοί εισαγγελείς και τότε, ο Μπο μου έλεγε συχνά ιστορίες για τον πατέρα του. Μιλούσε για το είδος του πατέρα και το είδος του άνδρα που είναι ο Τζο Μπάιντεν.

Οι ποιότητες του Μπο είναι οι ίδιες που βλέπω κάθε μέρα από τον πρόεδρό μας, την τιμιότητά του, την ακεραιότητά του, την αφοσίωσή του στην πίστη του και στην οικογένειά του, τη μεγάλη του καρδιά και αγάπη, βαθιά αγάπη για την πατρίδα του. Είμαι μάρτυρας από πρώτο χέρι, ότι κάθε μέρα ο πρόεδρός μας, ο Τζο Μπάιντεν μάχεται για τους αμερικανούς πολίτες, και είμαστε βαθύτατα, βαθύτατα ευγνώμονες για την υπηρεσία σου στο έθνος».