Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι πλέον ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, και μετά την απόσυρσή του χθες, Κυριακή, στήριξε δημόσια την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου του, Κάμαλα Χάρις.

Πλέον η Κάμαλα Χάρις βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση και αυτή δεν είναι άλλη από την επιλογή του ανθρώπου που θα τη στηρίξει σε αυτή την κούρσα από τη θέση του αντιπροέδρου.

Η σημερινή αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται πυρά από το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που η Κάμαλα Χάρις βρέθηκε στο πλευρό του «χειρότερου προέδρου των ΗΠΑ», έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, όπως αναφέρουν New York Times.

Η σωστή επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου, λοιπόν, θεωρείται κρίσιμη, καθώς μπορεί να ανατρέψει είτε θετικά, είτε αρνητικά τα δεδομένα. Ποιοι εμφανίζονται ως επικρατέστεροι για υποψήφιοι αντιπρόεδροι στο πλάι της Κάμαλα Χάρις;

Τζος Σαπίρο: Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια κατάφερε να αυξήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2022, σε μία Πολιτεία που ο Τραμπ είχε νικήσει στις εκλογές του 2017. Ο μέχρι πρότινος γενικός εισαγγελέας, αντέδρασε άμεσα και καίρια στο μεγάλο θέμα που προκλήθηκε με την κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο της Φιλαδέλφειας, κάτι που το πιστώθηκε σε ακέραιο πολιτικό κεφάλαιο.

Άντι Μπίσιρ: Ο κυβερνήτης του Κεντάκι είναι η προσωποποίηση της σταθερότητας. Κέρδισε το 2019 και επανεξελέγη το 2023, με βασικό του μότο την υποστήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων αναπαραγωγής. Η δημοτικότητα του 46χρονου Δημοκρατικού στο Κεντάκι θεωρείται κρίσιμη, σε μία Πολιτεία που ο Τραμπ διαθέτει επίσης ισχυρή δύναμη.

Μαρκ Κέλι: Ο γερουσιαστής της Αριζόνα και πρώην αστροναύτης, χαίρει παναμερικανικής αποδοχής. Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις στην Αριζόνα και η παρουσία ενός υποψήφιου αντιπροέδρου από εκεί, θεωρείται πλεονέκτημα.

Γκρέτσεν Γουίτμερ: Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον μέσο Δημοκρατικό υποψήφιο, ενώ η δήλωσή της ότι θέλει να δει έναν πρόεδρο της Generation X στον προεδρικό θώκο, τής προσέθεσε ακόμη περισσότερους πόντους.

Γκάβιν Νιούσομ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι ένα ανερχόμενο αστέρι και ήδη το όνομά του ακούγεται έντονα ως ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία στις εκλογές του 2028.

Ρόι Κούπερ: Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα έχει νικήσει δύο φορές τον Τραμπ, το 2016 και το 2020 και έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να φτάνει στην κορυφή.

Πίτερ Μπούτιτζετζ: Ο υπουργός Μεταφορών δεν έχει κρύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες, δηλώνοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Κάμαλα Χάρις να εκλεγεί πρόεδρος.

Τζέι Μπι Πρίτζκερ: Ο κυβερνήτης του Ιλινόις διαθέτει μία χαρακτηριστική άνεση να αντιπαρατίθεται με τον Ντόναλντ Τραμπ σε δημόσιο επίπεδο. Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ο ίδιος, δεν δείχνει να φοβάται τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. Έσπευσε επίσης να υποστηρίξει αμέσως την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.