Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, πήρε το ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία. Οι δυο τους έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας στον εισαγγελέα φορώντας καπέλα και ιατρικές μάσκες.

Σε βάρος του άνδρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ η σύζυγός του κατηγορείται για απλή συνέργεια. Ο καβγάς ξεκίνησε με αφορμή κάτι που είπε το θύμα προς τη γυναίκα. Σύμφωνα με το ζευγάρι η συμπλοκή ξεκίνησε από το αυτοκίνητο, στο οποίο σύμφωνα με εκείνους βρισκόταν και το τρίχρονο παιδί του ζευγαριού. Το ζευγάρι αναφέρει πως έπειτα ήρθαν στα χέρια και η συμπλοκή συνεχίστηκε έξω από το αυτοκίνητο με τον δράστη να έρχεται στα χέρια με το θύμα.

Κάτοικος της περιοχής, αναφέρει για το περιστατικό: «Δέχθηκε κάποια χτυπήματα. Έπεσαν όλοι πάνω να χωρίσουν το ανδρόγυνο. Μετά το θύμα πήρε τρεις βαθιές ανάσες να σου δώσω να καταλάβεις και κατέληξε. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Καλέσαμε ασθενοφόρο, δώσαμε τα στοιχεία του ανθρώπου, ήρθε το ασθενοφόρο μετά από 40 λεπτά, αλλά είχαμε καταλάβει ότι είχε «φύγει».

Πώς έγινε το επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ένα γλέντι βάπτισης στο χωριό. Θύτης και θύμα φέρεται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Κάποια λόγια που φέρεται να είπε ο 64χρονος στη σύζυγο του 40χρονου, άναψαν τα αίματα. Σύμφωνα με όσα λέει το ίδιο το ζευγάρι την παρενόχλησε λεκτικά. Ο κατηγορούμενος άρχισε να τον γρονθοκοπά. Το ζευγάρι μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε, όμως ο 40χρονος γύρισε λίγο αργότερα για να δει σε τι κατάσταση είχε αφήσει τον 64χρονο.

Τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγια για σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του 64χρονου. Η τοπική κοινωνία παραμένει σε σοκ. Ο 64χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια δεκάδων συγχωριανών του, στο κεντρικό σημείο του χωριού.