Στο Άμστερνταμ επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας η αποστολή της Ολλανδίας, με διάχυτη ακόμη την απογοήτευση από την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και ψηλά το κεφάλι για την προσπάθεια που κατέβαλε στη διοργάνωση.

Ο λιγοστός κόσμος που περίμενε τους «οράνιε» στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ δεν μπόρεσε παρά να παρακολουθήσει από μακριά την προσγείωση του αεροπλάνου, καθώς η ασφάλεια δεν επέτρεψε στον κόσμο να πλησιάσει τους παίκτες.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αεροπλάνο της αποστολής κατά την είσοδό του στον εναέριο χώρο του Άμστερνταμ, ενώ με την προσγείωσή του σχηματίστηκε μία αψίδα από νερό για το καλωσόρισμα των δευτεραθλητών κόσμου.

Οι ποδοσφαιριστές αφού δέχτηκαν κάποιες πορτοκαλί ανθοδέσμες από υπαλλήλους του αεροδρομίου επιβιβάστηκαν σε ένα πούλμαν που τους μετέφερε σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, όπου περίμεναν τα μέλη της αποστολής οι οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει την απογοήτευση. Είναι οδυνηρό να χάνεις το Παγκόσμιο Κύπελλο δεχόμενος ένα γκολ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, ενώ ο αρχηγός Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ είπε πως «… είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Πηγή: sport-fm.gr