Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες στο 51′ λόγω αποβολής του Ζέκα, δέχθηκε γκολ στο επόμενο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Κρέσπι και τελικά ηττήθηκε με 0-1 από τον Αστέρα Τρίπολης στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη προσπάθεια κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ο Ντιέγκο Αλόνσο, όπως ήταν λογικό, έκανε αλλαγές στην 11άδα θέλοντας να παρατάξει όσο πιο φρέσκια γινόταν την ομάδα. Αυτό που ακολούθησε, όμως, μάλλον δεν θα του άρεσε και πολύ… Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, με τους Αρκάδες, από την άλλη πλευρά, να έχουν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 15′ με τον Μπαρτόλο, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ αν και οι προϋποθέσεις ήταν καλές.

Λίγα λεπτά μετά, στο 18′, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ με την κεφαλιά του Άνταμ μετά τη σέντρα του Μπαρτόλο αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 20′ ο Τετέ σκόραρε για τον Παναθηναϊκό αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 27′ ο Αστέρας απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με το δυνατό σουτ του Μπαρτόλο που απέκρουσε δύσκολα ο Λοντίγκιν, για να έρθει η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 31′: Φάουλ με στρώσιμο στον Τετέ, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Αλόνσο προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό της στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και στο 41′ από τη σέντρα του Τετέ ο Γερεμέγεφ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 με κεφαλιά αλλά αστόχησε εξ επαφής και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει.

Όχι για πολύ όμως… Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στο 51′ συγκεκριμένα, ο Ζέκα έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να δει την κόκκινη κάρτα γκρεμίζοντας τον Κρέσπι που έφευγε μόνος στην αντεπίθεση και δευτερόλεπτα μετά ήρθε το γκολ: Ο παίκτης που κέρδισε το φάουλ ήταν και αυτός που το εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1!

Ένα γκολ που… έκοψε τα πόδια των «πράσινων», οι οποίοι στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, παρά τις αλλαγές του Αλόνσο, δεν κατάφερε να απειλήσει παρά μόνο στο 93′ με τον Γερεμέγεφ, σε αντίθεση με τον Αστέρα έβαλε κι άλλο γκολ με τον Κρέσπι αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ και γενικά ήλεγξε την κατάσταση και έφυγε από το ΟΑΚΑ με μεγάλη νίκη!

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60’ Γεντβάι), Μαξ (80’ Μλαντένοβιτς), Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα (60’ Μπακασέτας), Τετέ (69’ Μαντσίνι) Τζούριτσιτς (60’ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ.

Αστέρας Τρίπολης: Ν. Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (82’ Τζανδάρης), Μπαρτόλο (90’+2’ Ζουγλής) Καλτσάς, Μουνιόθ (74’ Ρέτζιτς), Κρεσπί (90’+2’ Άλβαρες), Άνταμ (74’ Μάντζης).